Trendovi prolaze, ali stil ostaje, govorila je slavna Coco Chanel. Ove smo godine posvjedočili stvarno svakakvim trendovima, ali besprijekoran stil nije baš svakome polazio za rukom. Otkrivamo tko je u tome bio uspješan!

Najutjecajniji modni magazin na svijetu, Vogue napravio je ljestvicu najbolje odjevenih žena u 2009. godini. Boho princeza, krhka francuska dama i vječna rock partijanerica samo su neke od dama koje su svojim stilom bile modni uzor tijekom godine na izmaku.

Kopirajte zvijezde: najbolje haljine crvenog tepiha

Boho princeza, krhka francuska dama i vječna rock partijanerica samo su neke od modnih uzora

Bilo da se radi o njihovom izboru za glamurozne crvene tepihe ili svakodnevnoj odjeći u kojoj su ih znatiželjni paparazzi uhvatili na izlasku iz restorana, deset je odabranih žena, bez posebnog poretka na ljestvici, uvijek izgledalo besprijekorno.

Najbolje odjevene u 2008. godini

Ako se s izborom nekih od njih i ne slažete, morat ćete priznati da su sve one hrabro i spremne na oštar sud stručne kritike i fanova pokazale modele na koje se neke druge ziherašice ne bi niti usudile pomisliti.

Dodjele nagrada i premijere su također prilike za dokazivanje, a među poznatim glumicama i pjevačicama u protekloj se godini najviše isticala Eva Mendes u Diorovoj haljini boje slonovače s velikom mašnom koju je nosila na dodjeli Zlatnog globusa te Penelope Cruz u Balmainovoj bijeloj haljini i Angelina Jolie u crnoj kreaciji Elija Saaba na dodjeli Oscara.

Glumica Blake Lively u crvenoj Versaceovoj haljini nalazi se visoko na ljestvici najbolje odjevenih dama, kao i mlada pjevačica Taylor Swift u romantičnoj kreaciji koju otpisuje Reem Acra.

Najbolje odjevena prva dama je Michelle Obama, a njezin najbolji odabir je večernja haljina Naema Khana, a odličan odabir haljina u 2009. su napravile i glumice Kate Hudson i Gwyneth Paltrow te pjevačica Fergie