Prvo na što svaka žena treba obratiti pozornost prilikom odabira kozmetike jest koliko vam nešto odgovara bez obzira na trenutne trendove. Provjerite što savjetuje vizažist Tomo Vrban.

Svaka žena zna da su tekući puder, puder u prahu, korektor i rumenilo neke od najvažnijih kozmetičkih potrepština u vašoj torbici. No, vrlo je važno da tekući puder ne testirate na vašoj ruci.

Maskara bi trebala imati gumenu četkicu koja će lijepo razdvojiti vaše trepavice.Tu je važno znati da se trepavice spuštaju kada dobiju na težini, pa stoga posegnite za uvijačem za trepavice

- Boja kože ruke zaista je drugačija od vašeg lica, kaže Vrban koji savjetuje da boju tekućeg pudera iskušate na prijelazu lica i vrata. Najvažnije je pronaći točni nijansu boje vašeg pudera.

Za nešto starije dame, nastavlja Vrban, preporučljivo je koristiti puder s malo sjaj,odnosno shimmera koji će vizualno podariti vašoj koži onaj sjaj koji polako nestaje s godinama.

Kada je riječ o rumenilu, žene obično griješe, jer biraju zagasitija rumenila, umjesto ona svježih boja koja bi ih učinila odmornijima i svježijima.

- Maskara bi trebala imati gumenu četkicu koja će lijepo razdvojiti vaše trepavice.

Tu je važno znati da se trepavice spuštaju kada dobiju na težini, pa stoga posegnite za uvijačem za trepavice.

Ruževi imaju samo jedno pravilo: Odaberite boju koja vam prisatje, i stoga u trgovini zatražite tester.

- Problem je što u trgovinama u kojima se prodaje kozmetika rade nerijetko needucirano osoblje koji bi trebalo dobro poznavati artikle koje prodaje kako bi mogli dati točan savjet i preporuku.

Stoga uvijek zatražite tester prije nego što izdvojite novac za kozmetiku u koju niste posve sigurni.

Više na stranici: inMagazina