Muškarci uživaju u pogled na ženski dekolte, no pripadnice ljepšeg spola grudi često čuvaju u neprimjerenim grudnjacima. Kako odabrati idealan grudnjak i ostale pomagače otkiva Alma.

Postoje mnogi trikovi kojima možemo prikriti male nedostatke i istaknuti prirodnu ljepotu ženskog tijela. Ženskih 'pomagača' ima mnogo, od push-up grudnjaka, steznika, korzeta, haltera pa do podizača stražnjice.

Pomagala je najvažnije pravilno odabrati i pogoditi pravu veličinu. Tržište nudi različite grudnjake, pamučne, one s čipkom, bez žice ili push-up. Ipak, mnogo je žena koje i nakon desetljeća kupovanja donjeg rublja još ne znaju odabrati onaj prave veličine.

Kako bi odabrali grudnjak koji vam odgovara potrebno je izmjeriti opseg ispod grudiju, onoliko centimetara koliko očitate je širina grudnjaka. Ona se kreće od 75 centimetara na više.

Druga stavka na koju treba obratiti pažnju je dubina košarice koja ovisi o širini vaših grudiju. Postoji tablica koja jasno pokazuje koji broj grudnjaka uistinu trebate. Kada znate opseg ispod grudiju uz pomoć tablice košarica možete otkriti koji broj vam je potreban.

Osim broja i izgleda grudnjaka potrebno je obratiti pažnju na to urezuju li se naramenice u kožu. Ukoliko da, taj grudnjak nije za vas.

'Podignite ruke iznad glave i provjerite da li se luk grudnjaka ispod grudi pomaknuo. Ukoliko nije znači da ste odabrali pravilan broj košarice.' otkrila je Alma.

Mršavije žene manjih grudi mogu nositi grudnjake koji su dvostruko oblikovani, kako bi popunili prazninu između grudiju, dok je za vlasnice velikih grudi preporučljivo kupovanje grudnjaka s ojačanim naramenicama.

Naučite kako istaknuti ili prikriti dekolte

A što je sa stražnjicom? Na tržištu postoje gaće koje imaju umetke i kojima se postiže isti efekt kao i s push-up grudnjacima. Mnoge glumice ispod svojih svečanih toaleta nose steznike koji optički sužuju tijelo za čak dva konfekcijska broja.

Uz to oni su idealni saveznici vitkosti, pogotovo nakon poroda. Osim stezanja, podupiru i pružaju maksimalnu udobnosti te oblikuju trbuh i bokove.

Više u inMagazinu.