Prvi međunarodni festival storytellinga održava se u Zagrebu od 2018. godine, a dovodi vodeće svjetske i europske storytellere.

Umjetnička direktorica festivala pod nazivom STORYing je Dijana Zorić, suvlasnica storytelling centra StoryLab te storytelling mentorica, kreatorica i izvođačica.

Ove godine STORYing će se u Zagrebu održati po peti put jer je pandemija sprječila održavanje izdanja 2020. i 2021.

STORYing 2024. nastavlja s uspješnom praksom dovođenja renomiranih europskih storytellera u Zagreb. U večernjem će programu za odrasle ove godine nastupiti Paola Balbi i Davide Bardi, vodeći talijanski storytelling umjetnici, diplomirani glumci te osnivači prestižnog rimskog storytelling centra Raccontamiunastoria.

Zagrebačkoj će publici premijerno predstaviti svoj autorski hit program Sex and the City 1300 – Tales from the Boccaccio's Decameron, suvremenu obradu kultnog klasika talijanske i svjetske književnosti čija je bezvremenska poruka i danas aktualna.

STORYing nikad ne zaboravlja najmlađe. Za djecu svih dobi i njihove obitelji STORYing priprema bogat i uzbudljiv storytelling program na otvorenom koji sadržava interpretacije dječjih bajki, legendi i narodnih priča sa svih krajeva Hrvatske i svijeta.

Uvijek je tu i poseban program za najmlađe Foto: STORYing

Tri dijela programa

Ovaj festival na rasporedu je u subotu 18. svibnja, a sastoji se od jutarnjeg, popodnevnog i večernjeg programa.

Jutarnji program za najmlađe odvijat će se u vrtu Laboratorija zabave, na adresi Trnjanska cesta 3, a trajat će od 10 do 11 sati.

U StoryLabu, također u Trnjanskoj cesti 3, popodne će se od 14 do 16:30 održati radionica storytellinga za odrasle, a večernji program za odrasle u izvedbi Paole Balbi i Davidea Bardija na rasporedu je od 19 do 20:30 u Centru za kulturu Trešnjevka.

Građani i posjetitelji Zagreba zainteresirani za STORYing mogu kupiti ulaznice za sve za sva tri programa STORYinga (jutarnji, večernji i radionica), za dva željena programa ili samo za jedan program koji im najviše odgovara, a sve informacije dostupne su na službenim stranicama. 

5 razloga zbog kojih djetetu treba čitati i pričati priče

Pet najvažnijih dobrobiti: Kako bajke utječu na razvoj djeteta?