Početak vikenda u cijeloj je Hrvatskoj obilježila temperatura viša od 35 stupnjeva Celzija. Držite se hlada, klimatiziranih prostora, a oni sretniji i vodenog osvježenja, a žene se mogu barem danas ohrabriti i na ulicu izaći bez grudnjaka. To će učiniti preko 250 tisuća žena širom svijeta jer danas je – dan bez grudnjaka

Kao i prošle godine djevojke su putem Facebooka odlučile organizovati svjetski dan bez grudnjaka i pozvati sve dame da 9. srpnja ne skrivaju svoje adute, već da se oslobode grudnjaka, obuku majicu ili haljinu i 'oslobođene' prošetaju gradom.

Organizatorice ovog događaja navele su kako svaka žena treba biti ponosna na svoje grudi, bez obzira na njihovu veličinu ili oblik.

Organizatorice navode da je grudnjak ženama često koristan, ali ženske grudi su prirodno lijepe i ne treba ih skrivati u košaricama. Pozvale su pripadnice ljepšeg spola da danas iz kuće izađu bez grudnjaka, a one hrabrije da obuku bijelu majicu.

Također, damama podršku mogu pružiti muškarci tako što će odjenuti nešto ružičasto - bokserice, čarape, kravatu.

>> Stiže grudnjak koji podiže i hladi grudi

>> VIDEO Push-up ili čipkasti: Koji je grudnjak za vas?

Kampanja svjetski dan bez grudnjaka se posljednjih dana promovirala preko Facebooka, a da će danas na ulicu bez tog dijela rublja izaći potvrdilo je više od 253.523 žena.