Filmski festival u Cannesu i ove je godine okupio najpoznatije holivudska imena, a na crvenom tepihu se već uobičajeno odvijala prava modna revija čiji je ovogodišnji slogan glasio - što više materijala to bolje

Svjetskom premijerom filma Ridleyja Scotta, 'Robin Hood' službeno je počeo šezdeset treći filmski festival u Cannesu, ali i parada glamuroznih večernjih haljina koje su doslovne zauzele crveni tepih.

Ove je godine su crvenim tepihom vladali til i nježne boje.

Četrdesetogodišnja Cate Blanchett, glavna glumica ovogodišnjeg hit filma ‘Robin Hood’, pojavila se u dugoj haljini tragično preminulog dizajnera Alexandera McQueena.

Glumica je blistala u crnoj haljini sa srebrnim detaljima i bijelim tlom.

Članica žirija Kate Beckinsale na glamurozni crveni tepih stigla je u bogatoj blijedo ljubičastoj haljini modne marke Marchesa.

>> Svi zamamni dekoltei crvenog tepiha

>> Raskoš na otvorenju filmskog festivala u Cannesu

Da su haljine za bal, šlepovi i til ove godine in, pokazala je i Eva Longoria pozirajući u bijeloj nabranoj Puccijevoj haljini dugog šlepa s asimetričnim gornjim dijelom.

Na crvenim tepihu blistala je indijska glumica Aishwarya Rai u blijedo ljubičastoj elegantnoj kreaciji Elieja Saaba, dok se Salma Hayek odlučila za nešto jednostavniju bordo haljinu s potpisom modne marke Gucci.

Da seksepil i godine itekako idu zajedno pokazala je Helen Mirren pojavivši se u crnoj Ellie Saab kreaciji koja naglašava njezini odličnu figuru, a Natalie Imbruglia odjenula je haljinu s potpisom Alberte Feretti.

Cannes se za vrijeme trajanja festivala pretvorio u modnu meku, pa je u blizini, u najglamuroznijem ribarskom selu St Tropezu i veliki Karl Lagerfeld pokazao svoju cruise kolekciju za Chanel.

>> VIDEO: Chanelov hipi šik za ljetne trendseterice