Kaže mama kakva ti je to dijeta kad za večeru jedeš palačinke s nutellom. Pa da, ali sam nutellu sama napravila, a palačinke su od jaja i bademovog brašna, napisala je nedavno na svom Instagram profilu "Kuhana i pečena" Ana Antunović
Koji dan kasnije sa svojim je pratiteljima podijelila i recept za ovaj namaz jer - tko u svom kuhinjskom ormariću ne bi htio imati čokoladno čudo od kojeg ne treba bježati čak ni kada je na dijeti.
Ovaj domaći namaz, naime, ima nizak udio ugljikohidrata, a dodatni plus je činjenica da je postupak izrade jednostavan. Ana samo napominje da će namaz biti kremastiji što je blender jači.
Osim blendera, za izradu će vam trebati:
- šalica lješnjaka (koje možete i ne morate ispeći desetak minuta i potom oguliti)
- malo indijskih orasčića koji daju mekanu slatkastu notu
- tri jušne žlice otopljenog kakao maslaca
- 2 - 3 žlice kakaa
- eritritol (ili šećer, med, agavin sirup - što god i inačee koristite)
- malo tople vode.
Postupak izrade koji je, kako smo već napomenuli, jednostavan, ali uključuje puno blendanja pogledajte u Aninom videu.
I na kraju još nekoliko Aninih napomena:
- jačinu namaza određujete dodavanjem više ili manje kakaa, a slatkoću šećerom ili zaslađivačem.
- u pripremi možete koristiti obični neslani ili ghee maslac, ali Ana poručuje da nećete požaliti ako nabavite kakao maslac.
I to je to. Vrijeme je za pripremu vaše nutellice u kojoj možete guštati čak i ako pazite na prehranu, a još Aninih recepata možete pronaći na njezinom Instagramu.