Kaže mama kakva ti je to dijeta kad za večeru jedeš palačinke s nutellom. Pa da, ali sam nutellu sama napravila, a palačinke su od jaja i bademovog brašna, napisala je nedavno na svom Instagram profilu "Kuhana i pečena" Ana Antunović

Galerija

Koji dan kasnije sa svojim je pratiteljima podijelila i recept za ovaj namaz jer - tko u svom kuhinjskom ormariću ne bi htio imati čokoladno čudo od kojeg ne treba bježati čak ni kada je na dijeti.

Ovaj domaći namaz, naime, ima nizak udio ugljikohidrata, a dodatni plus je činjenica da je postupak izrade jednostavan. Ana samo napominje da će namaz biti kremastiji što je blender jači.

Čokoladni namaz koji možete jesti bez grižnje savjesti - 1 Foto: kuhana_i_pecena/Instagram

Osim blendera, za izradu će vam trebati:

- šalica lješnjaka (koje možete i ne morate ispeći desetak minuta i potom oguliti)
- malo indijskih orasčića koji daju mekanu slatkastu notu
- tri jušne žlice otopljenog kakao maslaca
- 2 - 3 žlice kakaa
- eritritol (ili šećer, med, agavin sirup - što god i inačee koristite)
- malo tople vode.

Postupak izrade koji je, kako smo već napomenuli, jednostavan, ali uključuje puno blendanja pogledajte u Aninom videu.

I na kraju još nekoliko Aninih napomena:

- jačinu namaza određujete dodavanjem više ili manje kakaa, a slatkoću šećerom ili zaslađivačem.

- u pripremi možete koristiti obični neslani ili ghee maslac, ali Ana poručuje da nećete požaliti ako nabavite kakao maslac.

I to je to. Vrijeme je za pripremu vaše nutellice u kojoj možete guštati čak i ako pazite na prehranu, a još Aninih recepata možete pronaći na njezinom Instagramu.