U ponedjeljak 8. siječnja održava se 81. dodjela nagrade Zlatni globus. Mjesto događanja tradicionalno je hotel Beverly Hilton, a voditeljsku palicu prvi put preuzima američki komičar i glumac Jo Koy. Brojna poznata imena iz filmske industrije pojavit će se na dodjeli.

Galerija

Ljubitelji mode trljaju ruke jer su Zlatni globusi tradicionalno uvod u vrhunac sezone nagrada s jednim od najraskošnijih crvenih tepiha.
Tko će ove godine ponijeti titulu najbolje odjevene dame, saznat ćemo uskoro, a dotad ćemo se prisjetiti najboljih izdanja s prijašnjih dodjela.

Marilyn Monroe 1962. na Zlatnim globusima Foto: Profimedia

Mnogi ne znaju da je trend uskih šljokičastih haljina na dodjelama pokrenula Marilyn Monroe. Ona je 1962. godine na Zlatni globus došla u blještavoj kreaciji Normana Norella, koji je 1956. dizajnirao i haljinu u kojoj se udala za Arthura Millera.

Andie MacDowell 1991. na Zlatnim globusima Foto: Guliver Images

Mini verziju šljokičaste haljine za Zlatne globuse odabrala je i Andie MacDowell 1991. godine. Senzualnu kreaciju s bretelicama i otvorenim leđima magazin Vogue uvrstio je na svoj popis najboljih haljina sa Zlatnih globusa.

Andie MacDowell 1991. na Zlatnim globusima Foto: Profimedia

Cate Blanchett nikad ne razočara na crvenom tepihu, a iznimka nisu bila ni njezina pojavljivanja na Zlatnim globusima. Posebno je očarala 2004. godine u plavoj haljini Jeana Paula Gaultiera.

Zavirite u galeriju i pogledajte najbolje haljine svih vremena koje smo vidjeli na Zlatnim globusima.

Cate Blanchett 2004. u Jean Paulu Gaultieru Foto: Afp

10 najgorih modnih izdanja s 80. dodjele Zlatnih globusa