U ponedjeljak 8. siječnja održava se 81. dodjela nagrade Zlatni globus. Mjesto događanja tradicionalno je hotel Beverly Hilton, a voditeljsku palicu prvi put preuzima američki komičar i glumac Jo Koy. Brojna poznata imena iz filmske industrije pojavit će se na dodjeli.

Galerija Marilyn Monroe 1962. na Zlatnim globusima Andie MacDowell 1991. na Zlatnim globusima Andie MacDowell 1991. na Zlatnim globusima +28 Jamie Lee Curtis 1995. godine

Ljubitelji mode trljaju ruke jer su Zlatni globusi tradicionalno uvod u vrhunac sezone nagrada s jednim od najraskošnijih crvenih tepiha.
Tko će ove godine ponijeti titulu najbolje odjevene dame, saznat ćemo uskoro, a dotad ćemo se prisjetiti najboljih izdanja s prijašnjih dodjela.

Marilyn Monroe 1962. na Zlatnim globusima Marilyn Monroe 1962. na Zlatnim globusima (Foto: Profimedia)

Mnogi ne znaju da je trend uskih šljokičastih haljina na dodjelama pokrenula Marilyn Monroe. Ona je 1962. godine na Zlatni globus došla u blještavoj kreaciji Normana Norella, koji je 1956. dizajnirao i haljinu u kojoj se udala za Arthura Millera.

Andie MacDowell 1991. na Zlatnim globusima Andie MacDowell 1991. na Zlatnim globusima (Foto: Guliver Images)

Mini verziju šljokičaste haljine za Zlatne globuse odabrala je i Andie MacDowell 1991. godine. Senzualnu kreaciju s bretelicama i otvorenim leđima magazin Vogue uvrstio je na svoj popis najboljih haljina sa Zlatnih globusa.

Andie MacDowell 1991. na Zlatnim globusima Andie MacDowell 1991. na Zlatnim globusima (Foto: Profimedia)

Cate Blanchett nikad ne razočara na crvenom tepihu, a iznimka nisu bila ni njezina pojavljivanja na Zlatnim globusima. Posebno je očarala 2004. godine u plavoj haljini Jeana Paula Gaultiera.

Zavirite u galeriju i pogledajte najbolje haljine svih vremena koje smo vidjeli na Zlatnim globusima.

Cate Blanchett 2004. u Jean Paulu Gaultieru Cate Blanchett 2004. u Jean Paulu Gaultieru (Foto: Afp)

10 najgorih modnih izdanja s 80. dodjele Zlatnih globusa Glumica Ana Gasteyer Voditeljica Naz Perez Glumica Britt Lower +10 Komičarka Megan Stalter

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju