Borite se s viškom kilograma i ne znate kako započeti uspješan proces mršavljenja? U tome vam može pomoći usvajanje jedne jednostavne navike
Studija provedena na 60 tisuća ljudi i objavljena u časopisu BMJ povezuje brzinu kojom ljudi jedu s promjenama u tjelesnoj težini.
Promjena brzine kojom jedemo može voditi promjeni težine, indeksa tjelesne mase i opsega struka. Usporavanje može biti učinkovito u prevenciji pretilosti, kažu znanstvenici sa sveučilišta Kyushu.Znanstvenici kažu kako je ova studija konačno potvrdila pretpostavku da brzina jedenja utječe na težinu.
Istraživači su proučili i podatke osoba s dijabetesom 2, bolesti koja često proizlazi iz pretilosti. Osobe koje imaju naviku jesti polako u prosjeku su imale najmanji opseg struka. Samo 21,5 posto dijabetičara iz te kategorije imalo je prekomjernu tjelesnu težinu i indeks tjelesne mase veći od 25.
Osobe koje jedu brzo u prosjeku imaju veći indeks tjelesne mase i širi struk. Najvažniji zaključak istraživanja kaže kako su osobe koje su naknadno usporile način na koji jedu odmah počele gubiti na težini.
Znanstvenici kažu kako je ova studija konačno potvrdila pretpostavku da brzina jedenja utječe na težinu.