Hrvatska se nalazi u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, gdje će odmjeriti snage s francuskom reprezentacijom. Iako su Vatreni već u ovome trenutku napravili najbolji nogometni rezultat u hrvatskoj povijesti ovog sporta, cijela Hrvatska se nada da će postati svjetski prvaci.

Galerija

Uoči finalne utakmice nemoguće je ne povući paralelu sa zlatnom generacijom naših nogometaša iz 1998. godine koji su prije točno 20 godina osvojili broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Davor Šuker zabio je šest golova na prvenstvu i osvojio Zlatnu kopačku, te postao ikona hrvatskog nogometa, ali i prepoznatljivo lice Lijepe Naše u svijetu. Ne čudi stoga što je bio i veliki miljenik žena.
Žene su uzdisale i za kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimirom Bobanom, veznim igračem Aljošom Asanovićem, kao i mladim stoperom Dariom Šimićem.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako su prije 20 godina izgledali poznati nogometaši hrvatske reprezentacije koje su žene voljele, a kako izgledaju danas.
Hrvatski nogometaši iz 1998. godine - 1 Foto: AFP / Getty Images