S godinama se mijenjaju trendovi, ali i naše potrebe i želje kada je riječ o uređenju životnog prostora. No jednom ostajemo vjerni – svome stilu. O različitostima i sličnostima u stilovima uređenja razgovarali smo s dvije generacije, s Ninom Skočak i njezinom mamom Aidom Vojnović.

Galerija

Osim razlike u godinama, puno je različitosti koje se tiču uređenja njihova doma između Nine i njezine mame Aide.

U Aidinu domu prevladavaju zemljani tonovi i prirodni materijali, a kod odabira komada ipak voli osjetiti materijal pod rukom i vidjeti ih uživo prije nego što se odluči za kupovinu. Pored svoje kuće uživa u velikom vrtu u kojem se osjeća sretno i kao jedno s prirodom, pri čemu su sve pošasti modernog doba poput pametnog telefona nepoželjne.

Dvije generacije, dva stila uređenja - Nina Skočak i mama Aida Vojnović - 8 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio


Dok Aida kao pripadnica zrelije generacije kod odabira komada ipak bira odlazak u trgovinu, Nina, koju prati više od 230.000 pratitelja na TikToku i gotovo 57 tisuća pratitelja na Instagramu, pripadnica je moderne generacije koja sve za svoj dom najčešće nabavlja online.

"Savršene komade za svoj prostor često biram preko interneta i koristim opciju Click &Collect, s kojom ne gubim vrijeme šetajući se po dućanima, a imam sreću da me stvari uvijek dočekaju onakve kako izgledaju online", kaže Nina.

Aida je sklonija neutralnoj paleti boja i klasičnijem odabiru komada poput fotelje koja stilski i materijalom potpuno paše uz trosjed, dok Nina voli kombinirati različite materijale i uzorke, pa bi neki njezin stil uređenja nazvali i eklektičnim.

Dvije generacije, dva stila uređenja - Nina Skočak i mama Aida Vojnović - 23 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio


Nini je vrlo važno da proizvodi budu od recikliranih materijala kao što je dekorativni jastuk ili craft poput plavog svjećnjaka uz koji će se sjajno uklopiti staklena plava vaza s viralnim poljskim cvijećem koje je ovog proljeća zaludilo društvene mreže.

Nininoj mami Aidi važno je da prostor nije opterećen bespotrebnim detaljima, a sitnice koje se nalaze na površinama u dnevnoj sobi služe svrsi. Sve ostalo je skriveno kako bi prostor bio uredniji i čišći.

"Funkcionalnost mi je na prvom mjestu jer mi uvijek fali koji kvadrat prostora, tako da biram komade poput stolića s podiznom pločom, gdje uvijek mogu pospremiti sitnice poput časopisa i sl.", objasnila je mama Aida.

Dvije generacije, dva stila uređenja - Nina Skočak i mama Aida Vojnović - 18 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Nina trenutačno živi u Bruxellesu, gdje radi u odjelu komunikacija nezavisnog savjetodavnog tijela koje okuplja znanstvenike i savjetnike članova Europske komisije, a svoj stan uredila je u retro stilu, koji je prenijela i na uređenje sobe.

"Posebno me vesele retro komadi, kojima uvijek volim ispuniti prostor i koji su trenutačno viralni hit. Pa, koga ne bi usrećila ova čupava fotelja ili ovaj mini stolić od fiberstone materijala koji izgleda kao prirodni kamen?" kaže Nina.

Dvije generacije, dva stila uređenja - Nina Skočak i mama Aida Vojnović - 14 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio


Sve potrebno za uređenje dnevne sobe u svom stilu Nina i mama Aida pronašle su u JYSKu, koji povodom svoga 15. rođendana nudi popuste do 70 % na više od 2500 proizvoda – od namještaja, posteljine, dekoracija i raznih dodataka za dom.

Dvije generacije, dva stila uređenja - Nina Skočak i mama Aida Vojnović - 13 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Kako su Nina i mama Aida uredile životni prostor svaka u svom stilu, pogledajte u našem videu.

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom JYSK po najvišim profesionalnim standardima.