Zagrebačko kazalište mladih na repertoaru ima novu predstavu, napetu dramu Anđeo od leda, mađarskog redatelja Árpáda Schillinga. Premijera je na rasporedu 26. travnja.

Galerija

Slavna politička TV novinarka, poznata po svojoj etičkoj beskompromisnosti, naglo prekida karijeru na vrhuncu i posvećuje se dobrotvornom radu u popravnom domu za djevojke, ne sluteći da je otvorila Pandorinu kutiju vlastitih trauma, a time uzburkala i traumatski talog cijele svoje obitelji.

Zaplet dostojan kakvog suvremenog romana, ili scenarističke podloge za uzbudljivu mini TV seriju ili film. Anđeo od leda, autorski projekt mađarskog redatelja Árpáda Schillinga, u scenskom susretu aktera drame, napisane upravo za ansambl ZKM-a, spaja literarnu slojevitost i složenost s filmskom dinamikom i napetošću.

Što se događa kad se plemeniti poriv za dobročinstvom podsvjesno hrani neprerađenom traumom i kakve su posljedice takvog pothvata? Kad naizgled savršeni životi i obiteljski odnosi počnu pucati po šavovima, kad se sunovrate u svoju suprotnost? Može li se kaosom ovladati, čak i ako se za tu borbu više nema snage?

Predstava Foto: ZKM

Podnaslov Anđela od ledaPročišćavajuća moć dobrih namjera – u svakom je smislu ključni tematski putokaz ove priče naseljene čehovljevski rafiniranim likovima i popločane neminovnošću susreta s vlastitim srcem tame.

U predstavi glume: Nataša Dangubić, Filip Nola, Luka Knez, Veronika Moćan/ Elizabeta Brleković, Dado Ćosić, Nadežda Perišić Radović, Rakan Rushaidat, Petra Svrtan, Doris Šarić Kukuljica, Zoran Čubrilo, Nikolina Prkačin, Adrian Pezdirc, Dora Polić Vitez, Milivoj Beader te polaznice Učilišta ZKM-a.

Doris Šarić Kukuljica u predstavi Foto: ZKM

Premijernu izvedbu moći će se pogledati 26. travnja od 19 sati, a reprizne su izvedbe na rasporedu 27. i 28. travnja. Ulaznice se mogu kupiti već sada, a za sve informacije o cijeni te daljnjim izvedbama predstave, posjetite službenu stranicu ZKM-a.

"Jednostavno nešto što se mora pogledati": Poznate Hrvatice o predstavama koje su ih oduševile