Zagrebačko kazalište mladih na repertoaru ima novu predstavu, napetu dramu Anđeo od leda, mađarskog redatelja Árpáda Schillinga. Premijera je na rasporedu 26. travnja.

Galerija Nataša Dangubić u predstavi Doris Šarić Kukuljica u predstavi Predstava +1 Predstava

Slavna politička TV novinarka, poznata po svojoj etičkoj beskompromisnosti, naglo prekida karijeru na vrhuncu i posvećuje se dobrotvornom radu u popravnom domu za djevojke, ne sluteći da je otvorila Pandorinu kutiju vlastitih trauma, a time uzburkala i traumatski talog cijele svoje obitelji.

Zaplet dostojan kakvog suvremenog romana, ili scenarističke podloge za uzbudljivu mini TV seriju ili film. Anđeo od leda, autorski projekt mađarskog redatelja Árpáda Schillinga, u scenskom susretu aktera drame, napisane upravo za ansambl ZKM-a, spaja literarnu slojevitost i složenost s filmskom dinamikom i napetošću.

Što se događa kad se plemeniti poriv za dobročinstvom podsvjesno hrani neprerađenom traumom i kakve su posljedice takvog pothvata? Kad naizgled savršeni životi i obiteljski odnosi počnu pucati po šavovima, kad se sunovrate u svoju suprotnost? Može li se kaosom ovladati, čak i ako se za tu borbu više nema snage?

Predstava Predstava "Anđeo od leda" (Foto: ZKM)

Podnaslov Anđela od ledaPročišćavajuća moć dobrih namjera – u svakom je smislu ključni tematski putokaz ove priče naseljene čehovljevski rafiniranim likovima i popločane neminovnošću susreta s vlastitim srcem tame.

U predstavi glume: Nataša Dangubić, Filip Nola, Luka Knez, Veronika Moćan/ Elizabeta Brleković, Dado Ćosić, Nadežda Perišić Radović, Rakan Rushaidat, Petra Svrtan, Doris Šarić Kukuljica, Zoran Čubrilo, Nikolina Prkačin, Adrian Pezdirc, Dora Polić Vitez, Milivoj Beader te polaznice Učilišta ZKM-a.

Doris Šarić Kukuljica u predstavi Doris Šarić Kukuljica u predstavi "Anđeo od leda" (Foto: ZKM)

Premijernu izvedbu moći će se pogledati 26. travnja od 19 sati, a reprizne su izvedbe na rasporedu 27. i 28. travnja. Ulaznice se mogu kupiti već sada, a za sve informacije o cijeni te daljnjim izvedbama predstave, posjetite službenu stranicu ZKM-a.

"Jednostavno nešto što se mora pogledati": Poznate Hrvatice o predstavama koje su ih oduševile Olja Vori preporučuje predstavu Majka Ida Prester preporučuje predstavu Čarobnjak iz Oza Viktorija Rađa preporučuje predstavu Ćiro +4 Vanna preporučuje predstavu Ciganin, ali najljepši

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju