Održavati dom urednim svakodnevno teško je svakome, a pogotovo novopečenim mamama. Martina Palić, inače korporativna pravnica i vlasnica malog kreativnog obrta, čiju domišljatost rado pratimo na Instagram profilu @mako.hr, pokazala nam je kako održava red u svom domu koji je dobio novo značenje u posljednja dva mjeseca otkako im je stigla prinova.

Galerija

Prašina, hrpe posuđa, razbacane stvari i nakupine dlaka koji se skupljaju u kutovima naših soba razlog su zbog kojih je nered za mnoge prava noćna mora. No često zaboravljamo da to sa sobom često donosi lijepe događaje i uspomene, bilo da je riječ o rođendanima, proslavama diploma, godišnjica ili zabavama. To najbolje zna Martina, za koju je dom, ali i nered dobio potpuno novo značenje otkad je na svijet došla njezina Rita.

„Mislim da se riječ dom u posljednjih godinu dana svima promijenila. Kod nas se to promijenilo još i više u zadnjih 40-ak dana otkad je došla Rita, tako da nam je dom postao hotel, restoran, igraonica i sve drugo što može biti u tih nekoliko kvadrata. Sve smo smjestili ovdje i koliko god da ti je svega toga dosta, zapravo shvatiš da ta neka sigurnost koju imaš u kući – da ste dijete i vi na sigurnom, jako puno znači. Ta toplina doma u ovim trenucima stvarno dolazi do izražaja“, rekla nam je Martina.

Sve što radi treba moći odraditi jednom rukom Foto: Nova Studio

Iako na prekrasnim fotografijama njezina doma koje često objavljuje na svojem Instagram profilu mako.hr sve izgleda uredno i čisto, nered se događa i u njihovoj obitelji. No ona se time na zamara, već ga pozdravlja jer često s neredom u paketu dolaze i lijepi trenuci koji ostaju u sjećanju zauvijek.

„Kod nas su sve priče o neredu u pravilu lijepa uspomena, pogotovo prije kad smo bili jako malo kod kuće. Tada je svaki put kad je bio neki nered u pitanju ujedno bio i neki lijepi događaj, nešto se događalo u kući – od nekakvih slavlja kad sve ostane u džumbusu, pa evo sad zadnje kad je Rita stigla. Muž je imao ovdje malu proslavu, pa je bilo svega i svačega, no to je baš jedna prekrasna uspomena, a stvarno je bio baš blesavi nered“, rekla je Martina.

Kako bi svoj dom održavali čistim, mnogi spas pronalaze u raznim uređajima 3 u 1. Jedna od njih je i Martina, koja svoj najdraži Philipsov bežični usisavač uvijek ima nadohvat ruke. Za razliku od drugih sličnih uređaja, Philipsov usisavač SpeedPro Max Aqua, osim što usisava, može se pretvoriti u ručni usisavač, a ima i nastavak za mokro čišćenje podova koji je vrlo jednostavno zamijeniti čak i jednom rukom.

Mnogi se oslanjaju na 3 u 1 uređaje kada je u pitanju nered Foto: Nova Studio

„Sve što mogu odraditi dva koraka u jednom uvijek je poseban trik. Od toga da usisavačem mogu usisati i prebrisati pod odjednom, to je ogromna stvar jer se brzo napravi, a veliki je efekt, pa do toga da ne moram skidati stvari s ove biblioteke i sve prebrisati, nego samo uzmem ručni usisavač i prođem između stvari“, objasnila je Martina i dodala: „Trenutačno mi je najvažnije da sve što radim mogu odraditi jednom rukom, s obzirom na to da je najčešće u drugoj ruci Rita.“

Za Martinu, koja trenutačno provodi puno vremena kod kuće, a često radi i „uradi sam“ projekte, nered je postao svakodnevica. No ona zna da je krajnji produkt svakog od ovih kreativnih projekata uspomena koje će se rado sjećati, ali i inspirirati na nove projekte koji će sa sobom povući nove anegdote koje će potom rado prepričavati.

Od kad je došla Rita dom je dobio novo značenje Foto: Nova Studio

„Nered nije loša stvar. Nered najčešće prate neke lijepe uspomene, bitno je samo da nađemo neke svoje varijante da to sve dovedemo kasnije u red, da nam je i dalje ugodno u kući i da uživamo unutra koliko god možemo, neovisno o tome koliko ćemo još biti zatvoreni“, zaključila je Martina.

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Philips po najvišim profesionalnim standardima.