Održavati dom urednim svakodnevno teško je svakome, a pogotovo novopečenim mamama. Martina Palić, inače korporativna pravnica i vlasnica malog kreativnog obrta, čiju domišljatost rado pratimo na Instagram profilu @mako.hr, pokazala nam je kako održava red u svom domu koji je dobio novo značenje u posljednja dva mjeseca otkako im je stigla prinova.

Galerija Sve što radi treba moći odraditi jednom rukom Od kad je došla Rita dom je dobio novo značenje Mnogi se oslanjaju na 3 u 1 uređaje kada je u pitanju nered +6 Martina Palić

Prašina, hrpe posuđa, razbacane stvari i nakupine dlaka koji se skupljaju u kutovima naših soba razlog su zbog kojih je nered za mnoge prava noćna mora. No često zaboravljamo da to sa sobom često donosi lijepe događaje i uspomene, bilo da je riječ o rođendanima, proslavama diploma, godišnjica ili zabavama. To najbolje zna Martina, za koju je dom, ali i nered dobio potpuno novo značenje otkad je na svijet došla njezina Rita.

„Mislim da se riječ dom u posljednjih godinu dana svima promijenila. Kod nas se to promijenilo još i više u zadnjih 40-ak dana otkad je došla Rita, tako da nam je dom postao hotel, restoran, igraonica i sve drugo što može biti u tih nekoliko kvadrata. Sve smo smjestili ovdje i koliko god da ti je svega toga dosta, zapravo shvatiš da ta neka sigurnost koju imaš u kući – da ste dijete i vi na sigurnom, jako puno znači. Ta toplina doma u ovim trenucima stvarno dolazi do izražaja“, rekla nam je Martina.

Sve što radi treba moći odraditi jednom rukom Sve što radi treba moći odraditi jednom rukom Foto: Nova Studio

Iako na prekrasnim fotografijama njezina doma koje često objavljuje na svojem Instagram profilu mako.hr sve izgleda uredno i čisto, nered se događa i u njihovoj obitelji. No ona se time na zamara, već ga pozdravlja jer često s neredom u paketu dolaze i lijepi trenuci koji ostaju u sjećanju zauvijek.

„Kod nas su sve priče o neredu u pravilu lijepa uspomena, pogotovo prije kad smo bili jako malo kod kuće. Tada je svaki put kad je bio neki nered u pitanju ujedno bio i neki lijepi događaj, nešto se događalo u kući – od nekakvih slavlja kad sve ostane u džumbusu, pa evo sad zadnje kad je Rita stigla. Muž je imao ovdje malu proslavu, pa je bilo svega i svačega, no to je baš jedna prekrasna uspomena, a stvarno je bio baš blesavi nered“, rekla je Martina.

Kako bi svoj dom održavali čistim, mnogi spas pronalaze u raznim uređajima 3 u 1. Jedna od njih je i Martina, koja svoj najdraži Philipsov bežični usisavač uvijek ima nadohvat ruke. Za razliku od drugih sličnih uređaja, Philipsov usisavač SpeedPro Max Aqua, osim što usisava, može se pretvoriti u ručni usisavač, a ima i nastavak za mokro čišćenje podova koji je vrlo jednostavno zamijeniti čak i jednom rukom.

Mnogi se oslanjaju na 3 u 1 uređaje kada je u pitanju nered Mnogi se oslanjaju na 3 u 1 uređaje kada je u pitanju nered Foto: Nova Studio

„Sve što mogu odraditi dva koraka u jednom uvijek je poseban trik. Od toga da usisavačem mogu usisati i prebrisati pod odjednom, to je ogromna stvar jer se brzo napravi, a veliki je efekt, pa do toga da ne moram skidati stvari s ove biblioteke i sve prebrisati, nego samo uzmem ručni usisavač i prođem između stvari“, objasnila je Martina i dodala: „Trenutačno mi je najvažnije da sve što radim mogu odraditi jednom rukom, s obzirom na to da je najčešće u drugoj ruci Rita.“

Za Martinu, koja trenutačno provodi puno vremena kod kuće, a često radi i „uradi sam“ projekte, nered je postao svakodnevica. No ona zna da je krajnji produkt svakog od ovih kreativnih projekata uspomena koje će se rado sjećati, ali i inspirirati na nove projekte koji će sa sobom povući nove anegdote koje će potom rado prepričavati.

Od kad je došla Rita dom je dobio novo značenje Od kad je došla Rita dom je dobio novo značenje Foto: Nova Studio

„Nered nije loša stvar. Nered najčešće prate neke lijepe uspomene, bitno je samo da nađemo neke svoje varijante da to sve dovedemo kasnije u red, da nam je i dalje ugodno u kući i da uživamo unutra koliko god možemo, neovisno o tome koliko ćemo još biti zatvoreni“, zaključila je Martina.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Philips po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju