James Dean ili Dean Martin, obojica su bili cool na svoj način. Danas se pak čini da je doista teško pronaći cool muškarca. Pogledajte listu prijedloga, bez brige, nisu samo celebrity frajeri u pitanju, i razmislite je li cool muškarac danas dovoljno cool.

Daniel Craig je bio relativno nepoznat glumac, barem dok nije uskrsnuo kao novi James Bond. Težak zadatak za breme koji su mogli nositi samo najboljii. Pa, recimo da Craig izgleda kao opaki biznismen, ali i netko tko bi s lakoćom mogao nabiti zlikovca u zid. Da, Craig je Bond, James Bond, no bio je odličan i kao diler kokaina u filmu 'Layer Cake'. I što je najvažnije, stvarno je cool što ne znamo ništa o njegovom privatnom životu. Tako špijunski!

Anderson Cooper mogao je biti sve samo ne cool. Naime, njegova je majka bila moćna dizajnerica Gloria Vanderbilt, no ipak je uspio nadići poznato prezime. Anderson je naime CNN-ov voditelj, no za razliku od mnogih, istodobno je bio i terenski reporter. Iako zna biti prepotentan, uvijek je iznimno upućen, ne boji se postavljati prava pitanja, a od sijede je kose učinio must have. Izvještavao je iz Afganistana, Iraka i Izraela, napisao nekoliko knjiga i kratko radio za CIA. Cool, šta ne?

Richard Branson
je mulitmilijunaš, a to je automatski cool. U stvari, ako bolje zbrojimo, Branson je multimilijarder. I k tome filantrop i strastveni pilot. Ransom je nova vrsta biznismena, vlasnik je grupacije Virgin, zrakoplovne tvrtke, mobilnih komunikacija i još mnogo toga. Obiteljski je čovjek, vrlo velikodušan i nesebičan donator, zainteresiran za okoliš, socijalna pitanja, siromaštvo i obrazovanje u siormašnim zemljama. I da, posjeduje i otok. Cool!

Chris Rock je stand up kimičar, vrlo duhovita osoba, pa možda kao takav i ne bi mogao biti cool. No, Chris je cool. I to iz razloga što ga doista nije briga što tko misli o njemu, odijeva se kako želi, govori što želi, oštrouman je i nije ni najmanje licemjeran. Usto, obožava svoju suprugu, brižan je, a neovisno o svojoj karijeri, bila ona u uzletu ili padu, on je najzabavniji čovjek na svijetu.


Christian Bale
je neobičan glumac i možda ga neki ne bi smatrali cool osobom, osobito nakon što je optužen da je napao vlastitu majku, samo dan nakon filmske promocije novog Batmana. No, s optužbama se nosio dobro, nije dao nikakve izjave za javnost, a ispostavilo se kako je obitelj od njega tražila novac i pritom izvrijeđala njegovu suprugu Sandru Blažić. Osim toga, Christian je imao hrabrosti i na sebe preuzeti ulogu u filmovima 'American Psycho,'Rescue Dawn'... , ali i postati Batman. Oni koji ga poznaju kažu da je strašno cool!

Jason Statham, bivši sportaš i reprezentativac u ronilačkom sportu, sam je svoj majstor. Obožava glumiti u filmovima koji su puni testosterona, a kako zna i odabrati, postao je i unosno plaćeni hollywoodski glumac. Vrstan je glumac, poznaje većinu borilačkih disciplina, mrzi dublere, odrađuje fitness i vježbe koje bi ubile većinu muškaraca i ima svoj odjevni stil.



George Clooney se nekako doima prelijen i nezainteresiran da bi bio cool. No, bila bi pogreška ne proglasiti ga cool muškarcem. Izgleda kao prototip glumca-zavodnika iz pedesetih godina, ima stila i nenadmašne manire i nije samo glumac, već i redatelj s nominacijom za Oscara, producent i scenarist. Politički je aktivan i ne boji se izreći svoje stavove, čak i ako je u manjini. Osim toga, njegove su humanitarne donacije izdašne, a George to čini u tišini. Cool!

Tom Ford. Može li jedan modni dizajner biti cool? Može ako se zove Tom Ford. Sveamerički modni kreator izgleda kao da je ispao iz nekog cool filma iz šezdesetih, no oni koji ga znaju, kunu se da je skroman, talentiran i beskrajno kreativan. Osim toga, pozirao je sa Scarlett Johansson i Natalie Portman koje su bile potpuno gole. Je li to cool ili nije?

Matthew Weiner počeo je kao pisac scenarija za Sopranose (to je već cool), a onda je napisao 'Mad Men' , seriju koja bi lako mogla postati najcool serijom na svijetu. Weiner je stvorio svijet šezdesetih u kojem se u jednoj ruci drži piće, a u drugoj cigareta. Savršeno napisano, potpuno drugačije od Tonyja Soprana, a opet beskrajno cool! Ako ništa, Weiner je vratio pušenje na ekrane (smijemo li reći da je to cool?)