U Dalmatinskoj zagori, u Lovreću, prije dvije godine započeo je projekt izgradnje i osnivanja društvenog centra nazvan „Društveni centar Laurentius“, koji je ostvario odlične rezultate.

Povodom službenog završetka projekta udruga Kolajna ljubavi, koja je nositelj istog, održala je  26. listopada završnu konferenciju.

Prezentirani su rezultati projekta, a iza tima okupljenih u radu Laurentiusa su brojna postignuća, preko 450 provedenih radionica, manifestacija, predstava i izložbi radova, ali i edukativnih predavanja, osnaživačkih radionica i tribina za razvoj solidarnosti u zajednici.

Kako je navela Antonia Rukavina, voditeljica projekta, započeli su s izgradnjom kamenih kućica autentičnih za imotsku baštinu, a završavaju projekt s vrtlarenjem.

Dosad se u tom centru plesalo, učilo, glumilo, slikalo, peklo palačinke i fritule, učilo engleski jezik, pisalo životopise i recikliralo.

Društveni centar Laurentius - 3 Foto: PR

Nerijetko bi tamo nastajala prava dječja remek-djela, zanimljive igračke, ovčice ili mace. Uz razne kreative radionice i stručno vodstvo djeca i njihovi roditelji, ali i mladi, nezaposleni i svi zainteresirani mogli su svakog dana naučiti nešto novo.

Završna konferencija završila je mišlju da uspjeh društvenog centra ovisi i o osobnom angažmanu nas pojedinaca, da svi možmo doprinijeti daljnjem radu, pa su svi sudionici konferencije dobili karticu s porukom što osobno mogu napraviti za boljitak svoje zajednice.

Inspririrani sudionici nastavili su druženje uz razmjenu ideja o kojima ćemo nesumnjivo još puno toga čuti.

Društveni centar Laurentius - 1 Foto: PR