Aktivnost tijekom trudnoće uvijek se preporučuje, ali egipatska mačevalica Nada Hafez ipak je iznenadila javnost nakon priznanja da je svoju prvu pobjedu na Olimpijskim igrama u Parizu ostvarila u sedmom mjesecu trudnoće.

Galerija

Ono što vam se čini kao dvoje sportaša na podiju, zapravo su bila tri! Bila sam to ja, moj protivnik i moja beba koja tek treba doći na svijet, napisala je Nada Hafez ispod objave na Instagramu.

Neke je ta činjenica oduševila, neke zabrinula, ali sigurno je to da Nada nikako nije prva trudna natjecateljica Olimpijskih igara, a neće biti ni posljednja.

Ukupno je 26 sportašica po olimpijsko odličje na ljetnim i zimskim Igrama krenulo u višem ili nižem stupnju trudnoće, a mi vam izdvajamo njih deset koje su medalju i osvojile.

Kerri Walsh Jennings

Američka odbojkašica na pijesku Kerri Walsh Jennings natjecala se za dvoje kada je 2016. u Rio de Janeiru sa svojim timom osvojila zlatnu medalju, ujedno treću u svojoj kolekciji. Tek je kasnije u jednoj televizijskoj emisiji otkrila da je tada bila trudna pet tjedana.

Kerri Walsh Jennings Foto: Afp

Martina Valcepina

Brza klizačica Martina Valcepina predstavljala je prvi put Italiju na Zimskim Olimpijskim igrama 2010. u Vancouveru sa samo 17 godina, a vratila se na Igre u Sočiju 2014. Tijekom tih igara nije nosila jedno dijete, već dvoje. Naime, brončanu olimpijsku medalju osvojila je noseći blizance.

Martina Valcepina Foto: Afp

Kerstin Szymkowiak

Szymkowiak je njemačka skijaška trkačica s nadimkom "Ledena tigrica". Osvojila je srebrnu medalju kada se natjecala na ZOI-ju u Vancouveru 2010. dok je bila trudna dva mjeseca.

Kerstin Szymkowiak Foto: Guliver Images

Kim Rhode

Američka streljačica natjecala se na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. dok je bila trudna, ali tada to zapravo nije znala. Tek nakon više od mjesec dana, dok je slušala prijateljice kako opisuju simptome vlastite trudnoće, zbrojila je dva i dva. Tada je osvojila zlatnu medalju.

Kim Rhode Foto: Guliver Images

Cornelia Pfhol

Njemačka streličarka dva se puta natjecala na Olimpijskim igrama dok je bila trudna. Već je osvojila srebrnu medalju na Igrama u Atlanti 1996. kada je stigla na Olimpijske igre 2000. u ranoj trudnoći. Na tim Igrama u Sydneyju osvojila je broncu.

Cornelia Pfhol Foto: Guliver Images

Katerina Emmons

Češka streljačica natjecala se na Igrama 2008. u Pekingu dok je bila trudna mjesec dana, potpuno je rasturila osvojivši svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju.

Katerina Emmons Foto: Profimedia

Anky van Grunsven

Zlatna nizozemska jahačica Anky van Grunsven u Ateni je 2004. osvojila zlatnu medalju, a bila je trudna čak pet mjeseci.

Anky van Grunsven Foto: Profimedia

Lisa Brown Miller

Američka hokejašica bila je trudna tijekom ZOI-ja 1998., a navodno su članice njezina tima lagano protrljale njezin trbuh sa sreću prije svake utakmice. Čini se da im je to i donijelo sreću jer su osvojile zlato.

Lisa Brown Miller Foto: Afp

Kristie Moore

Igračica curlinga sa svojim je timom za Kanadu osvojila srebrnu medalju, a bila je trudna čak pet i pol mjeseci.

Kristie Moore Foto: Guliver Images

Heather Richardson

Američka brza klizačica na zimskim je olimpijskim igrama brončanu medalju osvojila u timskom klizanju, a bila je trudna mjesec dana.

Sportašice na Olimpijskim igrama na raspolaganju imaju hotelske sobe za dojenje

Heather Richardson Foto: Afp

 

Osam pobjedničkih imena za djevojčice koja nose i naše dobitnice olimpijskih medalja