Ljubav i veze trebali bi ići u smjeru zajedničkog rasta i sreće, ali nekad se zbog njih možemo osjećati iscrpljeno i kao da se gušimo. U svakoj vezi trebali biste osjećati podršku, ljubav, ohrabrenje i poticaj da postanete bolja osoba, a ne da se u vezi osjećate loše.

Ako zbog ljubavi morate žrtvovati bilo koju od idućih pet stvari, možda biste trebali razmisliti o tome je li ta osoba prava za vas.

Zbog ljubavi nikad ne biste trebali žrtvovati:

1. Slobodu

Ako se stalno morate javljati svom partneru ili se osjećate krivima što idete nekamo s prijateljima ili obitelji, to pokazuje da vašem partneru nedostaje samopouzdanja. Posesivno ponašanje gotovo uvijek ukazuje na izrazitu nesigurnost, što često proizlazi iz nekih trauma proživljenih u djetinjstvu, poput napuštanja ili nemara roditelja.

Iako ta osoba zaslužuje ljubav i pažnju, za nju je najbolje da sama izliječi te traume, što znači da biste je jednostavno trebali pustiti. Ponašanje u kojem vas netko želi kontrolirati sugerira da se ta osoba ne osjeća dobro u vlastitoj koži i ona to treba riješiti prije nego što se obveže na bilo kakvu dugoročnu vezu.

2. Sebe

Nikada se nemojte mijenjati zbog nekog drugog; prava osoba voljet će vas onakvima kakvi jeste. Također, prava osoba nikada ne bi željela da se promijenite jer ona iskreno voli vašu istinsku bit, a da ne morate ništa mijenjati.

Svaka veza zahtijeva male kompromise, primjerice da odete jesti u restoran koji vaš partner želi probati umjesto u onaj u koji ste vi željeli ići. Međutim, ne biste trebali mijenjati svoju osobnost ili uvjerenja zbog nekog drugog. Budite svoji bez ispričavanja, a ako vas partner ne može prihvatiti takve kakvi jeste, onda on nije onaj pravi.

3. Sreću

Ako netko ne čini vaš život ljepšim i ne pridonosi vašoj sreći, koja je onda uloga te osobe u vašem životu? Ako se zbog partnerovog ponašanja stalno osjećate loše, onda je vrijeme da prekinete vezu. Trebate nekoga tko će odgovarati vašoj energiji i unijeti energiju u vaš život, a ne nekoga tko će sisati energiju iz vas.

Naravno, i partner će imati loše dane, ali ako osoba ne može sama pronaći sreću niti usrećiti vas, onda je morate pustiti. Ta osoba treba se usredotočiti na to da sebi daje više ljubavi radi vlastitog unutarnjeg iscjeljenja, a ne na vezu.

"Slučajno sam saznala da je muž našoj kćeri dao ime po svojoj bivšoj djevojci, što da radim?"

Radite li ovo zajedno? Aktivnost koja poboljšava vezu više od bilo čega drugog

4. Svoje snove

Idealna ljubav uključuje ljude koji su na istoj misiji i koji se međusobno podržavaju na svakom koraku. Ili samo dvoje ljudi s različitim snovima, koji se međusobno bodre i podržavaju. Nemojte se ustručavati prekinuti vezu ako nemate nekoga tko je na istom putu kao vi ili nekoga tko vas gura naprijed.

Ono što želite od života čini veliki dio onoga što jeste i ne treba vam netko tko umanjuje ili odbacuje vaše ciljeve.

5. Unutarnji mir

Uz svog partnera trebali biste imati duboki osjećaj umirujuće ljubavi koja vas potiče da zaboravite na kaos oko sebe. Ako se uz partnera većinu vremena osjećate tjeskobno, nervozno ili ljutito, to će vas samo iscrpiti i učiniti da postanete osjetljivi na negativnu energiju. Vaš partner trebao bi imati mir u sebi i odražavati ga i na vas.