Glumac Matthew Perry preminuo je u dobi od 54. godine. Pronađen je mrtav u svom domu u Los Angelesu nakon što je pozvana Hitna pomoć zbog srčanog zastoja. Matthewa ćemo zauvijek pamtiti kao simpatičnog i legendarnog Chandlera Binga iz serije "Prijatelji".

Galerija Matthew Perry i Courteney Cox u seriji Prijatelji Matthewa Perryja zauvijek ćemo pamtiti kao legendarnog Chandlera iz 'Prijatelja' - 1 Monica i Chandler u seriji Prijatelji +4 Matthewa Perryja zauvijek ćemo pamtiti kao legendarnog Chandlera iz 'Prijatelja'

Tko je vaš omiljeni lik iz "Prijatelja"? Za mnoge je to jedan i jedini Chandler, kojeg je utjelovio Matthew Perry. Karijeru glumca koji nas je napustio u subotu u 55. godini života obilježila je upravo uloga pomalo neurotičnog, ali simpatičnog Chandlera Binga.

Matthewa ćemo se zauvijek sjećati kao neponovljivog, simpatičnog, legendarnog Chandlera. Zašto je baš on zaslužio titulu najboljeg prijatelja, provjerite u nastavku.

1. Uvijek je bio iskren

Bez obzira na to koliko istina bila bolna, Chandler je uvijek bio iskren prema svojim prijateljima. Pogotovo kada napravi veliku grešku. To najbolje pokazuje legendarni ljubavi trokut između njega, Joeyja i Kathy.

Chandler u Central Perku primijeti zanimljivu djevojku koja mu se odmah svidi i pozove je na spoj, ali ispostavi se da ona čeka Joeyja. Kako veza između Joeyja i Kathy napreduje, rastu i Chandlerovi osjećaji prema njoj, ali ni ona nije ravnodušna. Sve kulminira poljupcem zbog kojeg Chandlera izjeda krivnja i on odluči odmah sve priznati Joeyju.

Matthewa Perryja zauvijek ćemo pamtiti kao legendarnog Chandlera iz 'Prijatelja' - 4 Matthewa Perryja zauvijek ćemo pamtiti kao legendarnog Chandlera iz 'Prijatelja' (Foto: Profimedia)

2. Pomagao je riječima, ali i djelima

Chandler je uvijek bio uz Joeyja kada mu je trebao savjet, ali i onda kada mu je trebala konkretna pomoć. Do trenutka dok mu glumačka karijera nije krenula uzlaznom putanjom, Joey se često nalazio u lošoj financijskoj situaciji, a Chandler je uskakao i plaćao sve što je trebalo, od stanarine, režija i hrane do njegovih satova glume, plesa i svega ostalog što je Joeyju trebalo da napreduje u glumačkoj karijeri.

Najvjerniji obožavatelji serije odlučili su se malo našaliti pa su pažljivo pregledali svaku epizodu i na temelju cifri koje su se u seriji spominjale izračunali da je Chandler tijekom 10 sezona serije na Joeyja potrošio više od 100 tisuća dolara!

3. Odgovoran je

Chandlerov posao tema je mnogih šala u prvim sezonama serije. Naime, nitko od njegovih prijatelja ne može zapamtiti što on to točno radi. Chandler se službeno bavi statističkom analizom i rekonfiguracijom podataka u jednoj kompaniji. Tu poziciju prihvatio je kao privremen posao i od samog početka naglašava da ga ne voli, ali zna da ne može živjeti od zraka i zato ga odgovorno odrađuje bez obzira na sve.

U devetoj sezoni slučajno pristane na promaknuće zbog kojeg se seli u drugu državu i daje otkaz tek kada shvati da ni Božić neće moći provesti s Monicom. Bez obzira na iskustvo, pristaje čak i na poziciju neplaćenog stažista u marketinškoj agenciji kako ne bi besposleno sjedio doma na kauču i naposljetku dogura do pozicije copywritera.

Matthewa Perryja zauvijek ćemo pamtiti kao legendarnog Chandlera iz 'Prijatelja' Matthewa Perryja zauvijek ćemo pamtiti kao legendarnog Chandlera iz 'Prijatelja' (Foto: Profimedia)

4. Uvijek je imao šalu u rukavu

Njegov sarkastični smisao za humor uvijek dobro dođe u situacijama u kojima treba smanjiti napetost. Ne samo da je Chandler najduhovitiji prijatelj, on definitivno zbija najbolje šale na vlastiti račun.

5. Promijenio se - nabolje

Na početku serije Chandler je poprilično zatvoren po pitanju ljubavi i iza sebe ima najmanje veza od svih prijatelja. Njegovo djetinjstvo obilježio je bolan razvod roditelja i njihov disfunkcionalni odnos, zbog kojeg Chandler odrasta u muškarca koji se boji obveza, ali i zapne u ljubavnom odnosu s Janice koji nije dobar za njega samo zato što se boji ostati sam.

Napokon procvjeta kada započne vezu s Monicom, koja ga u svakom pogledu promijeni nabolje. Postaje otvoreniji i emotivniji te se na zreo način nosi sa svim ljubavnim i životnim problemima. Naposljetku odluči popraviti odnos sa svojim roditeljima i napokon se pomiri s ocem.

Ma, legenda! Sedam razloga zbog kojih su muškarci poput Joeyja idealni prijatelji Joey Tribbiani TV serija \'Prijatelji\' - 6 Scena iz serije 'Prijatelji' +3 TV serija 'Priajtelji'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju