Udaljena tri kilometra od centra Lovrana, šljunčana plaža Medveja jedna je od najljepših plaža na opatijskoj rivijeri i jedna od rijetkih prirodnih plaža na tom području. Za Medveju se kaže da je stvorena od mora, a na nju je, prema grčkoj predaji, u svojim lutanjima prva naišla čarobnica Medeja, kći boga sunca Heliosa i žena slavnog Jazona, koji je s Argonautima tražio zlatno runo.

Galerija

Medeja nije mogla odoljeti prekrasnoj plaži i okupala se u kristalno čistom moru. Legenda kaže kako je to mjesto postalo poznato diljem grčkih zemalja i oko njega je niknulo živopisno naselje.

Grci su se odavno odselili s ovih obala na kojima su nekad uzgajali vinovu lozu, a Medeja je ostala živjeti u literaturi i mitovima. No prekrasna plaža i mjesto Medveja, navodno nazvani po čarobnici, još uvijek plijene pozornost svakoga tko se okupa u kristalno čistom moru.

Plaža Medveja jedna je od najljepših plaža na opatijskoj rivijeri i jedna od rijetkih prirodnih plaža na tom području - 3 Foto: Turistička zajednica općine Lovran

Nekadašnje slikovito primorsko ribarsko mjesto, s "kampanjama" u zaleđu, danas je tražena turistička destinacija, smještena tri kilometra od centra Lovrana. Ribare su danas zamijenili kupači koji uživaju na jedinstvenom kupalištu u naručju Učke. Vremena su se promijenila, no veza Medveje i mora ostala je neraskidiva.

Medveja je mjesto koje izvrsno povezuje dva lica lovranskog kraja. Naselje koje se protegnulo uz obronke Učke nudi opuštanje usred prirode, daleko od gužve i stresa, u suvremeno opremljenim vilama i kućama za odmor s pogledom na morske valove.

Nad plažom Medveja danonoćno bdije jedna od najljepših vila na našoj obali – villa Castello - 4 Foto: Goran Sebelic/Cropix

Jedna od najljepših plaža na Opatijskoj rivijeri idealna je za obitelji s djecom, ali svoje mjesto pod suncem mogu naći i svi ostali. Od plažne infrastrukture na raspolaganju su sanitarni čvorovi, tuševi, restoran, ležaljke, a parkiralište se, uz nadoplatu, nudi u susjednom kampu ili malo dalje od samog centra Medveje.

Ova impozantna plaža zasigurno će sve ostaviti bez daha ne samo ljeti već i zimi – tu gdje se spajaju more i planine, a nad njome danonoćno bdije jedna od najljepših vila na našoj obali, villa Castello.

Nad plažom Medveja danonoćno bdije jedna od najljepših vila na našoj obali – villa Castello Foto: Goran Sebelic/Cropix

Zapanjujuća plaža na Krku nestvarnim izgledom opravdava svoje ime

Ma milina! Riječka plaža savršena za romantična, ali i obiteljska uživanja