Bez obzira na teksturu ili tip vaše kose, malo ulja dobro će joj doći radi hidratacije. Osim toga, ulja za kosu mogu joj osigurati sjaj i mekoću te zaštititi površinski sloj kose.

Galerija

U nastavku smo izdvojili nekoliko pednosti korištenja ulja za kosu:

  • Ulje jača vašu kosu (povećava njezino elastičnost što znači da je manje sklona lomljenju)
  • Ulje za kosu štiti je od toplinskih oštećenja
  • Hidratizira kosu i sprječava kovrčanje
  • Ulja mogu pospješiti rast kose (budući da ulja hidratiziraju i jačaju vlasi te sprječavaju njihovo lomljenje, posljedica može biti i brži rast kose).

Na tržištu se nalazi cijeli niz ulja za kosu koja vam mogu pomoći u rješavanju problema s kosom te ju učiniti svilenkastom, sjajnom i zdravijom, a važno je samo pronaći ono najbolje za vaše potrebe.

Neka od ulja za kosu koja mogu postati dio vaše rutine izdvojili smo u nastavku teksta:

L'Occitane intenzivno obnavljajuće ulje za kosu

Ovo ulje štiti, obnavlja i jača kosu. Dovoljno je nekolko kapi ulja zagrijanih među dlanovima nanijeti na čistu, vlažnu kosu. Ulje je formulirano bez silikona, obogaćeno biljnim uljima koja kosi vraćaju njezinu prirodnu ljepotu i sjaj. Eterična ulja su tu da osnaže vlasi kose i spriječe njihovo lomljenje prilikom češljanja.

L'Occitane intenzivno obnavljajuće ulje za kosu, 20,80 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Kiehl's zaglađujući tretman za kosu bez ispiranja, s arganovim i Babassu uljem

Ova zaglađujući tretman kosu obavija drvenastom aromom zaglađujući neposlušne vlasi i dajući kosi sjaj. Može se koristiti na suhoj il mokroj kosi kako biste je nahranili, hidratizirali i oblikovali. Kosu hrani i zaglađuje bez da je otežava.

Kiehl's zaglađujući tretman za kosu bez ispiranja, s arganovim i Babassu uljem, 36 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Leonor Greyl L'Huile De ulje za kosu

Ovaj kultni tretman kosu trenutačno hidratizira, raspliće, štiti, omekšava i proljepšava. Nanosi se po dužini kose i na suhe vrhove te ostavlja da djeluje najmanje deset minuta, a može i preko noći. Idealno je korištenje tijekom cijele godine, a posebno će goditi kosi koja je suha.

Leonor Greyl L'Huile De Ulje za kosu , 38 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Nuxe Huile Prodigieuse Néroli čudesno suho ulje za lice, tijelo i kosu

Ovo višenamjensko suho ulje osim kose njeguje lice i tijelo. Kada je u pitanju kosa, nanosi se po dužini kose i na vrhove, a za intenzivnu njegu možete ga upotrebljavati kao masku za kosu tako da ga jednom ili dva puta tjedno umasirate u kosu prije pranja i pustite da djeluje barem deset minuta. Zahvaljujući njemu kosa će biti nahranjena, sjajna i zaštićena od agresivnih vanjskih čimbenika

Nuxe Huile Prodigieuse Néroli čudesno suho ulje za lice, tijelo i kosu, 28,80 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Davines OI Oil suho ulje za kosu

Ovo višenamjensko suho ulje, koje posebno godi čvrstoj i suhoj kosi, kosu zaglađuje istovremeno olakšavajući raščešljavanje i kontrolu neposlušne kose. Zahvaljujući ulju kosa je hidratizirana i neodoljivo miriše te je zaštićena od mogućih oštećenja koja nastaju tijekom stiliziranja, kao i od vanjskih utjecaja.

Davines OI Oil suho ulje za kosu, 21 euro Foto: Internetska stranica proizvođača

Balea Professional Oli Repair Intensiv ulje za oštećenu i suhu kosu

Ovo ulje za neukrotivu i suhu kosu pogodno je za svakodnevnu primjernu. Kosu ne masti i ne otežava, ali zato joj vraća izbornu mekoću. Zahvaljujući bogatoj formuli s arganovim uljem, ovo ulje kosu čini zdravom, sjajnom i snažnom sve do vrhova.

Balea Professional Oli Repair Intensiv ulje za oštećenu i suhu kosu, 3,95 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Afrodita Arganovo ulje

Ovo ulje namijenjeno je za njegu i obnovu vrhova kose. Sadrži arganovo, kokosovo i ulje makadamije.

Bogata mješavina ulja obnavlja vrhove kose, štiti, bogato njeguje, dubinski obnavlja, intenzivno hidratizira i osigurava sjajnu kosu.

Afrodita Arganovo ulje, 6,79 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Avon njegujući serum za kosu s arganovim uljem

Osim što će kosi pružiti zdravi sjaj, ovaj serum će obnoviti oštećena vlakna kose. Arganovo ulje je tu da kosi osigura zdrav i prekrasan izgled te da bude meka na dodir. Serum se koristi tako da ha vršcima prstiju ravnomjerno nanesete na ručnikom osušenu kosu nakon čega je možete stilizirati kao i obično.

Avon njegujući serum za kosu s arganovim uljem, 4,09 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Philip B.REJUVENATING OIL ulje za kosu

Ovo ultra-lagano ulje za kosu ovog prestižnog brenda trenutačno se upija i transformra čak i najsušu, najispucaniju kosu, ostavljajući je elastičnom i blistavom. Ovo ulje uranja u vlas kose kako bi je napunilo iznutra prema van, a svaki višak s površine kose jednostavno se ukloni šamponom. Ulje kosi vraća sjaj, snagu i elastičnost te sprječava lomljenje.

Philip B.REJUVENATING OIL ulje za kosu, 40 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

L'Oreal Professionnel Paris 10 In1 Professional Oil ulje za njegu kose

Ovo višenamjensko ulje stvoreno je za oštećenu kos, bez obzira na njezin tip. Kosu hrani i omekšava te obnavlja njezinu površinu i smanjuje ispucale vrhove. Zahvaljujući njemu kosa je poslušna i lagana na dodir te se lakše raščešljava i suši. Ulje pruža zaštitu od zagrijavanja do 203 stupnjeva Celzijevih.

L'Oreal Professionnel Paris 10 In1 Professional Oil ulje za njegu kose, 23,73 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Mielle Organics Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil

Ovo organsko ulje za kosu sastoji se od intenzivne formule bogate hranjivim tvarima koja pomaže u rješavanju niza problema s kosom. Pomoći će vam kod zadržavanja dužine, njege folikula dlake, zaglađivanja ispucalih vrhova, sprječavanja suhoće vlasišta.... Svestrano ulje pomaže kosi zahvaljujući više od 30 eteričnih ulja.

Mielle Organics Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil, 15,75 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Revox Plex Bond Repairing Oil Ulje za njegu kose

Ovo koncentrirano, ali istovremeno lagano ulje tu je da kosi osigura svilenkast zaštitni sloj i da bude glatka. Osim što popravlja oštećenu strukturu kose, ovo ulje smanjuje opasnost od daljnjeg lomljenja i ispucalih vrhova. Može se korisiti i kao pomoć u zaštiti kose od vrućeg zraka i uređaja za stiliziranje.

Revox Plex Bond Repairing Oil Ulje za njegu kose, 8,99 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Sedam mazalica za tijelo koje mirišu mazno poput parfema