Bez obzira na teksturu ili tip vaše kose, malo ulja dobro će joj doći radi hidratacije. Osim toga, ulja za kosu mogu joj osigurati sjaj i mekoću te zaštititi površinski sloj kose.

Galerija Žena nanosi ulje za kosu Nuxe Huile Prodigieuse Néroli čudesno suho ulje za lice, tijelo i kosu, 28,80 eura Leonor Greyl L'Huile De Ulje za kosu , 38 eura +9 L'Occitane intenzivno obnavljajuće ulje za kosu, 20,80 eura

U nastavku smo izdvojili nekoliko pednosti korištenja ulja za kosu:

  • Ulje jača vašu kosu (povećava njezino elastičnost što znači da je manje sklona lomljenju)
  • Ulje za kosu štiti je od toplinskih oštećenja
  • Hidratizira kosu i sprječava kovrčanje
  • Ulja mogu pospješiti rast kose (budući da ulja hidratiziraju i jačaju vlasi te sprječavaju njihovo lomljenje, posljedica može biti i brži rast kose).

Na tržištu se nalazi cijeli niz ulja za kosu koja vam mogu pomoći u rješavanju problema s kosom te ju učiniti svilenkastom, sjajnom i zdravijom, a važno je samo pronaći ono najbolje za vaše potrebe.

Neka od ulja za kosu koja mogu postati dio vaše rutine izdvojili smo u nastavku teksta:

L'Occitane intenzivno obnavljajuće ulje za kosu

Ovo ulje štiti, obnavlja i jača kosu. Dovoljno je nekolko kapi ulja zagrijanih među dlanovima nanijeti na čistu, vlažnu kosu. Ulje je formulirano bez silikona, obogaćeno biljnim uljima koja kosi vraćaju njezinu prirodnu ljepotu i sjaj. Eterična ulja su tu da osnaže vlasi kose i spriječe njihovo lomljenje prilikom češljanja.

L'Occitane intenzivno obnavljajuće ulje za kosu, 20,80 eura L'Occitane intenzivno obnavljajuće ulje za kosu, 20,80 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Kiehl's zaglađujući tretman za kosu bez ispiranja, s arganovim i Babassu uljem

Ova zaglađujući tretman kosu obavija drvenastom aromom zaglađujući neposlušne vlasi i dajući kosi sjaj. Može se koristiti na suhoj il mokroj kosi kako biste je nahranili, hidratizirali i oblikovali. Kosu hrani i zaglađuje bez da je otežava.

Kiehl's zaglađujući tretman za kosu bez ispiranja, s arganovim i Babassu uljem, 36 eura Kiehl's zaglađujući tretman za kosu bez ispiranja, s arganovim i Babassu uljem, 36 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Leonor Greyl L'Huile De ulje za kosu

Ovaj kultni tretman kosu trenutačno hidratizira, raspliće, štiti, omekšava i proljepšava. Nanosi se po dužini kose i na suhe vrhove te ostavlja da djeluje najmanje deset minuta, a može i preko noći. Idealno je korištenje tijekom cijele godine, a posebno će goditi kosi koja je suha.

Leonor Greyl L'Huile De Ulje za kosu , 38 eura Leonor Greyl L'Huile De Ulje za kosu , 38 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Nuxe Huile Prodigieuse Néroli čudesno suho ulje za lice, tijelo i kosu

Ovo višenamjensko suho ulje osim kose njeguje lice i tijelo. Kada je u pitanju kosa, nanosi se po dužini kose i na vrhove, a za intenzivnu njegu možete ga upotrebljavati kao masku za kosu tako da ga jednom ili dva puta tjedno umasirate u kosu prije pranja i pustite da djeluje barem deset minuta. Zahvaljujući njemu kosa će biti nahranjena, sjajna i zaštićena od agresivnih vanjskih čimbenika

Nuxe Huile Prodigieuse Néroli čudesno suho ulje za lice, tijelo i kosu, 28,80 eura Nuxe Huile Prodigieuse Néroli čudesno suho ulje za lice, tijelo i kosu, 28,80 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Davines OI Oil suho ulje za kosu

Ovo višenamjensko suho ulje, koje posebno godi čvrstoj i suhoj kosi, kosu zaglađuje istovremeno olakšavajući raščešljavanje i kontrolu neposlušne kose. Zahvaljujući ulju kosa je hidratizirana i neodoljivo miriše te je zaštićena od mogućih oštećenja koja nastaju tijekom stiliziranja, kao i od vanjskih utjecaja.

Davines OI Oil suho ulje za kosu, 21 euro Davines OI Oil suho ulje za kosu, 21 euro (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Balea Professional Oli Repair Intensiv ulje za oštećenu i suhu kosu

Ovo ulje za neukrotivu i suhu kosu pogodno je za svakodnevnu primjernu. Kosu ne masti i ne otežava, ali zato joj vraća izbornu mekoću. Zahvaljujući bogatoj formuli s arganovim uljem, ovo ulje kosu čini zdravom, sjajnom i snažnom sve do vrhova.

Balea Professional Oli Repair Intensiv ulje za oštećenu i suhu kosu, 3,95 eura Balea Professional Oli Repair Intensiv ulje za oštećenu i suhu kosu, 3,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Afrodita Arganovo ulje

Ovo ulje namijenjeno je za njegu i obnovu vrhova kose. Sadrži arganovo, kokosovo i ulje makadamije.

Bogata mješavina ulja obnavlja vrhove kose, štiti, bogato njeguje, dubinski obnavlja, intenzivno hidratizira i osigurava sjajnu kosu.

Afrodita Arganovo ulje, 6,79 eura Afrodita Arganovo ulje, 6,79 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Avon njegujući serum za kosu s arganovim uljem

Osim što će kosi pružiti zdravi sjaj, ovaj serum će obnoviti oštećena vlakna kose. Arganovo ulje je tu da kosi osigura zdrav i prekrasan izgled te da bude meka na dodir. Serum se koristi tako da ha vršcima prstiju ravnomjerno nanesete na ručnikom osušenu kosu nakon čega je možete stilizirati kao i obično.

Avon njegujući serum za kosu s arganovim uljem, 4,09 eura Avon njegujući serum za kosu s arganovim uljem, 4,09 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Philip B.REJUVENATING OIL ulje za kosu

Ovo ultra-lagano ulje za kosu ovog prestižnog brenda trenutačno se upija i transformra čak i najsušu, najispucaniju kosu, ostavljajući je elastičnom i blistavom. Ovo ulje uranja u vlas kose kako bi je napunilo iznutra prema van, a svaki višak s površine kose jednostavno se ukloni šamponom. Ulje kosi vraća sjaj, snagu i elastičnost te sprječava lomljenje.

Philip B.REJUVENATING OIL ulje za kosu, 40 eura Philip B.REJUVENATING OIL ulje za kosu, 40 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

L'Oreal Professionnel Paris 10 In1 Professional Oil ulje za njegu kose

Ovo višenamjensko ulje stvoreno je za oštećenu kos, bez obzira na njezin tip. Kosu hrani i omekšava te obnavlja njezinu površinu i smanjuje ispucale vrhove. Zahvaljujući njemu kosa je poslušna i lagana na dodir te se lakše raščešljava i suši. Ulje pruža zaštitu od zagrijavanja do 203 stupnjeva Celzijevih.

L'Oreal Professionnel Paris 10 In1 Professional Oil ulje za njegu kose, 23,73 eura L'Oreal Professionnel Paris 10 In1 Professional Oil ulje za njegu kose, 23,73 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Mielle Organics Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil

Ovo organsko ulje za kosu sastoji se od intenzivne formule bogate hranjivim tvarima koja pomaže u rješavanju niza problema s kosom. Pomoći će vam kod zadržavanja dužine, njege folikula dlake, zaglađivanja ispucalih vrhova, sprječavanja suhoće vlasišta.... Svestrano ulje pomaže kosi zahvaljujući više od 30 eteričnih ulja.

Mielle Organics Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil, 15,75 eura Mielle Organics Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil, 15,75 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Revox Plex Bond Repairing Oil Ulje za njegu kose

Ovo koncentrirano, ali istovremeno lagano ulje tu je da kosi osigura svilenkast zaštitni sloj i da bude glatka. Osim što popravlja oštećenu strukturu kose, ovo ulje smanjuje opasnost od daljnjeg lomljenja i ispucalih vrhova. Može se korisiti i kao pomoć u zaštiti kose od vrućeg zraka i uređaja za stiliziranje.

Revox Plex Bond Repairing Oil Ulje za njegu kose, 8,99 eura Revox Plex Bond Repairing Oil Ulje za njegu kose, 8,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Sedam mazalica za tijelo koje mirišu mazno poput parfema Krema za tijelo Afrodita Sun Care jogurt poslije sunčanja, 12,10 eura L'Occitane bademovo koncentrirano mlijeko, 51 euro +4 La PIEL ulje za sunčanje limun/ananas, 14,90 eura

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju