Većina ljudi želi pronaći pravu ljubav, ali ne uspije to svakome. Kako postoje trendovi u svemu, tako postoje i trendovi u dejtanju pa smo se tako upoznali i s pravilom tri mjeseca. Ukratko, ono kaže da biste unutar tri mjeseca od početka veze trebali doznati jeste li kompatibilni s partnerom i ima li šanse da to bude prava ljubav.

Kod pravila tri mjeseca svaki mjesec veze predstavlja jednu fazu s određenim "zadatkom" kako biste mogli procijeniti jeste li kompatibilni s partnerom. Poanta je testirati kompatibilnost kroz zajednička iskustva tijekom određenog vremenskog razdoblja i vidjeti je li s tom osobom moguća dugoročna i zdrava veza.

Prva faza, odnosno prvi mjesec veze jest period međusobnog upoznavanja i razgovora kako biste što bolje upoznali partnera. Ako par prođe ovu fazu, provodit će više vremena zajedno i dijeliti iskustva koja partnerima pomažu da se povežu. To je druga faza zvana i mjesec nove veze.

Do početka trećeg mjeseca ili treće faze, ukoliko se par dovoljno povezao i ukoliko se njihove vrijednosti i očekivanja iz veze podudaraju, nastavit će s vezom i dodatno je produbljivati. Ako se ne podudaraju, prekinut će.

Najjednostavnije rečeno, unutar tri mjeseca trebali biste partnera upoznati dovoljno dobro da znate je li on onaj pravi. Ako nije, bolje je ne gubiti vrijeme i krenuti dalje.

Mnogi stručnjaci za veze smatraju da je u većini slučajeva period od tri mjeseca dovoljno vremena da partneri ispitaju međusobnu kompatibilnost i očekivanju u vezi. Također, pritisak i bol zbog prekida tako kratke veze neće biti preveliki, što je također plus za obje strane te svatko može otići svojim putem bez puno drame.

Sedam znakova da muškarac želi s vama provesti život

Sedam situacija u kojima trebate ostati s partnerom čak i ako imate sumnje

Naravno, u nekim vezama partnerima će trebati više vremena kako bi se međusobno razumjeli i bili predani vezi. U takvim slučajevima, ako je to jasno iskomunicirano s partnerom i ako je to zajednička odluka, onda je sasvim u redu uzeti si više vremena jer svaka veza ima drugačiju dinamiku i tempo.