Eva Matovina, vesela i zaigrana mama, svoju je maštu pretvorila u stvarnost te tako osmislila koncept Pričaj mi priču, kojem u pomoć priskaču krpeni likovi iz priča.

Pričaj mi priču nastala je u trenutku kada sam shvatila da bi bilo lakše ispričati priču i približiti je djeci kada bih je imala u rukama. S obzirom na to da mi obožavamo priče, tako se rodila naša prva priča Vuk i tri praščića i onda sam shvatila da oduševljenju nema kraja, započinje Eva.

No nije oduvijek bila tako vješte ruke kada je u pitanju šivanje.

Oduvijek nešto prepravljam, dorađujem ili mijenjam, ali sve do lockdowna nisam znala uvući iglu u konac (smijeh). Nisam osoba koja može biti zatvorena i tražila sam nešto što će mi skratiti te dane. Imala sam prekrasnu, tada ukrasnu vintage mašinu, čisto iz estetskih razloga, i u tom trenutku smo postale najbolje prijateljice. Tada je moja malena zaželjela novu igračku i zapravo smo se počele igrati, kaže nam Eva dokazujući da najbolje stvari mogu nastati sasvim slučajno.

Mama Eva za svoju je djevojčicu počela izrađivati likove iz bajki.

Trud i učenje urodili su plodom, pa je dosad napravila nekoliko krpenih priča. Uz početnog Vuka i tri praščića, tu je i Matovilka, prema kojoj je čitav kreativni posao i dobio ime, Crvenkapica, Ivica i Marica, Orašar te Ježeva kućica. Upravo je posljednja i najdraža ovoj kreativnoj mami.

Osim što ima snažnu poruku, bio mi je poseban izazov izraditi je jer ju je htjela moja prijateljica Kristina za svoju knjižaru kako bi njome ukrasila izlog. Upravo je taj ježić preokrenuo cijelu priču i na tome sam joj beskrajno zahvalna, ističe.

Kreativne priče primijetili su i učitelji i odgajatelji pa se nerijetko naručuju za potrebe nastave, a to je posebna motivacija za Evu.

Osim navedenih priča, mogu se naručiti i druge prema narudžbi, a sve veselje koje su joj donijele ove krpene lutke izrađene od eko pamuka s antialergijskim punilom nije mogla ni zamisliti.

Da mi je netko prije godinu i pol dana rekao da ću dizajnirati priče i lutkice, sigurno bih se dobro nasmijala. Trenutno želim nastaviti šivati svoju priču i vidjeti što donosi nova stranica, zaključuje.

Više informacija možete saznati na društvenim mrežama Matovilke.