Neuredne kante za smeće i pretrpani kontejneri čest su prizor na zagrebačkim ulicama, a ne treba posebno opisivati da takvi primjeri narušavaju izgled glavnog grada i smanjuju kvalitetu života.

Zato nas je razveselio jedan primjer sa zagrebačke Trešnjevke. Prolaznica Suhela Chalfe Markotic podijelila je s nama video i pohvalila angažman stanovnika Bisačke ulice na Trešnjevci.

Stanovnici ovog zagrebačkog kvarta mogli bi postati pravi primjer građanima koji baš i ne mare za red u svome gradu. Oni su trakama koje su izrezali od plastike (kao od zavjese za tuš) i motivima leptira ukrasili spremnike za smeće.

Još jedan primjer kako se iz nečeg ružnog može izroditi lijepo. Ako ništa, bar smijeh dok uređuješ kante za smeće i dobrosusjedski odnosi. Zagreb ima baš puno problema sa odvozom i odlaganjem smeća.

Najviše me ovo oduševilo jer su se ljudi uspjeli dogovoriti i napraviti nešto za sebe, svoju malu ulicu i zajednicu. Zašto se ne bi svi malo potrudili da nam grad bude ljepši, napisala je Suhela u objavi, a nama je rekla da je njezino oduševljenje još i veće jer je taj dio grada (Trakošćanska i oko Doma Sportova) strašno neuredan i zatrpan smećem.

Ovo je samo maleni primjer pozitivnog društvenog angažmana i dokaz da će svijet biti puno ljepši ako (prvo) pometemo ispred svojih vrata.

Kakva lijepa priča s Hvara: Na ovome štandu nema prodavača, ali nema ni krađe

10 stabala koje možete zasaditi i tako uljepšati svoj vrt te pročistiti zrak