Da i retro može biti kontroverzan ako se postavi u malo 'zaigraniji ' kontekst pokazao je muzej posvećen Rolling Stonesima koji je izazvao negodovanje feministica. Opravdano ili ne, procijenite same

Hit kojim poručuju da se ne mogu zadovoljiti Rolling Stonese je lansirao kao najuvjereljivije nositelje krilatice 'seks, droga & rock'n'roll'.

Zbog svojih su kontroverznih života, te prije svega naslijeđa koje su ostavili popularnoj kulturi dobili muzej u Njemačkoj.

Kako bi bio što autentičniji i zabavniji, za posjetitelje u muzejskim su toaletima postavljeni pisoari u obliku otvorenih sočnih crvenih usana. No, takav su koncept otkačenosti njemačke feministice doživjele kao uvredu za žene.

>> Što mokraća govori o vašem zdravlju?

'Nedostaje jezik, a bez njega to nije poznati logo i asocijacija na grupu te Micka Jaggera već su to ženska usta' izjavila je Roda Armbruster s kojom se složio i veliki broj feministica i van njemačkih granica.

Za sam dizajn zaslužna je nizozemska umjetnica Meike van Schijndel koja je odabrala upravo ovakav način za odavanje hommagea Micku Jaggeru i poznatom logotipu Johna Paschea nastalom 1971. godine.

Na primljene pritužbe koje ističu da se ovako obezvređuju žene, vlasnik Ulrich Schroeder je odgovorio kako su pisoari bili 'prokleto skupi' zbog čega ih nema namjeru ukloniti iz muzeja.