Kvalitetan san temelj je zdravlja i dobrog raspoloženja, a jedan od ključnih faktora za miran san koji donosi svježa i produktivnija jutra je dobar madrac.

Bilo da se budiš s bolovima u leđima ili jednostavno ne osjećaš osvježenje i odmorenost nakon 8 sati spavanja, možda je vrijeme za promjenu madraca. Srećom, Harvey Norman ti donosi pravu revoluciju sna s izvanrednim popustima do čak 50% na vrhunske madrace svjetski poznatih brendova. Iskoristi priliku i obnovi svoju spavaću sobu do 30.9. uz Dane spavanja u Harvey Normanu!

Prednosti kvalitetnog sna

PR Foto: PR

Kvalitetan san odražava se na gotovo svaki aspekt našeg života!

Sve od fizičkog do emocionalnog i mentalno zdravlja. Tijekom noći, naše tijelo prolazi kroz faze regeneracije, popravlja oštećena tkiva i jača imunološki sustav. Nedostatak sna ili ono još gore nekvalitetan san može dovesti do brojnih problema, uključujući pad koncentracije, smanjenje energije i čak povećan rizik od kroničnih bolesti poput dijabetesa i srčanih problema. Jedan od ključnih elemenata kvalitetnog sna je odgovarajući madrac koji osigurava optimalnu podršku za tijelo. Osim što pruža udobnost, dobar madrac prilagođava se obliku tijela, smanjuje pritisak na kritične točke i održava pravilno poravnanje kralježnice. Na taj način smanjuje bolove u leđima i vratu, pomaže u sprječavanju nesanice te omogućuje miran i neprekinut san. Prilikom izbora madraca, važno je odabrati onaj koji odgovara vašim specifičnim potrebama.

Uz stručno osoblje i nepobjedive cijene tijekom Dana spavanja, upravo to ćeš pronaći u Harvey Normanu.

Top madraci trenutno na popustu

Harvey Norman tijekom Dana spavanja nudi jedinstvenu priliku da poboljšaš kvalitetu svog sna uz sjajne popuste na najpoznatije madrace. U nastavku donosimo pregled tri vrhunska madraca, dizajnirana da zadovolje različite potrebe i preferencije:

PR Foto: PR


Tempur Form Original Medium madrac: Ovaj madrac nudi revolucionarnu tehnologiju pjene prepoznate od strane NASA-e čijih se milijardu ultraosjetljivih stanica u trenu prilagođavaju svakom centimetru tvog tijela, pružajući optimalnu podršku kralježnici. Tempur madraci prepoznatljivi su po svojoj sposobnosti da smanje pritisak na tijelo, što ih čini idealnima za one koji traže vrhunsku udobnost i potpunu potporu.

PR Foto: PR

Serta Perfect Sleeper Blue Lagoon madrac: Ako tražiš madrac koji kombinira udobnost i tehnologiju, Serta Perfect Sleeper Blue Lagoon je pravi izbor za tebe. Zahvaljujući kombinaciji 5 zonske jezgre koja minimizira pokrete i memory pjene, ovaj madrac će preraspodijeliti pritisak i opustiti tijelo, dok će presvlake od prirodnog pamuka regulirati temperaturu i održavati ugodno okruženje bez buđenja.Savršen je za parove i ljude koji vole spavati na hladnijim površinama.

PR Foto: PR

Serta Switzerland Original madrac: Za one koji traže dugotrajnu kvalitetu i ergonomsku potporu, Serta Switzerland Original madrac je izvrstan odabir. Izrađen je od vrhunskih materijala koji osiguravaju dugovječnost i udobnost, a mogu se pronaći i u prvoklasnim hotelima. Ergonosmski dizajn i čvrsta potpora ovog madraca držati će kralježnicu u prirodnom položaju kroz cijelu noć i podići iskustvo spavanja na višu razinu.

Ne vidiš onaj idealan za sebe? Nije problem, jer uz dražesne prodavače i velike stručnjake spavanja u poslovnici ćeš zasigurno pronaći onaj savršen za sebe.

Efikasna 4 savjeta za bolji san

PR Foto: PR

Uz pravi madrac, postoji nekoliko ključnih savjeta koji mogu tvoje spavanje iz osrednjeg pretvoriti u odmor kao iz snova:
● Važno je svaki dan ići na spavanje i buditi se u isto vrijeme. Održavanje rutine spavanja na taj način pomaže tijelu da razvije stabilan unutarnji sat, što dugoročno poboljšava kvalitetu sna. Čak i vikendom, pokušaj ne mijenjati raspored previše kako bi se izbjeglo narušavanje tog ritma.
● Svjetlost koju emitiraju mobiteli, tableti i televizori može ometati proizvodnju melatonina, prirodnog hormona sna, pa je tako savjetujemo izbjegavati elektroničke uređaje prije spavanja barem sat vremena prije, a umjesto toga se opustiti uz knjigu ili neku drugu mirniju aktivnost.
● Tvoja spavaća soba trebala bi biti oaza mira, pa je tako opuštajuća atmosfera izuzetno bitna. Osiguraj si udobnu posteljinu, zamračene prozore i idealnu temperaturu. Previše topline ili hladnoće može ometati san, pa se potrudite održavati temperaturu između 16 i 18 stupnjeva za optimalno okruženje.
● Najvažniji element za kvalitetan san svakako je madrac. Kvalitetan madrac pravilno podupire tijelo, smanjuje pritisak na kritične točke te omogućava opuštanje mišića i kralježnice. Investiranje u madrac je zato najbolji savjet koji možemo dati.

Uz ove savjete i madrac po svojoj volji spavat ćeš bolje nego ikad i uživati u više nego zasluženom odmoru.

Zaključak

San je neophodan za zdravlje, a pravi madrac ključan je za njegovu kvalitetu.

Tijekom Dana spavanja u Harvey Normanu, imaš priliku po uz popuste do 50% odabrati madrac koji će pružiti potrebnu podršku i udobnost. Bez obzira na to preferiraš li madrace s naprednom pjenom ili tražiš onaj koji će te rashladiti tijekom ljetnih vrućina u Harvey Normanu ćeš pronaći ono što ti treba.

Dani spavanja traju samo do 30.9. u poslovnicama u Rijeci, Puli i Zagrebu kao i na webshopu.