Stručnjaci za veze kažu da dvije najvažnije riječi koje možemo izgovarati u vezi ili braku nisu "volim te" nego "hvala ti".

Evo kako to objašnjavaju.

U vezi ili braku svi želimo imati osjećaj da nas druga strana cijeni. Kada nekome kažemo "hvala ti" poručujemo mu da ga cijenimo te mu dajemo potvrdu da je učinio nešto lijepo za nas, podsjećamo ga na njegovu vrijednost.

U vezama je "hvala ti" važnije nego u bilo kojem drugom odnosu. Ove dvije riječi važnije su od poklona, večera, bilo čega materijalnog.

Dvije tako jednostavne riječi rade veliku razliku u odnosu. Imajte to na umu kada sljedeći put nešto uzmete zdravo za gotovo.

Sada razmislite i koliko često kažete "hvala ti" osobi koju volite, a ako to nije baš često, vrijeme je za promjenu.

Iako je i riječi "volim te" dobro izgovarati svaki dan, to "volim te" odražava naše osjećaje, dok se "hvala ti" odnosi na postignuća i utjecaj druge strane na nas. Pomoću "hvala ti" izražavamo zahvalnost, a ljudima je bitno da se od strane partnera ne osjećaju samo voljeno, nego i cijenjeno.

Zaključno, kada vaša voljena osoba napravi nešto za vas, nemojte preskočiti reći "hvala ti" i očekivati da se to podrazumijeva. Pomoću te dvije jednostavne riječi dajte joj do znanja da ste svjesni svega što radi za vas.

Jednostavna gesta koja vezu izvlači iz monotonije i vraća stari žar

Kontroverzno ili realno? Upoznajte ljubavno pravilo 80:20

Spas kada nestanu leptirići: Pravilo koje će u vezu vratiti onu staru iskru