Hranjivi i ukusni obroci nakon treninga trebali bi biti kombinacija ugljikohidrata, proteina i zdravih masti. Uz dovoljan unos tekućine, ta snažna trojka pomoći će vam da postignete maksimalne rezultate.

 

Galerija

  ''Mišići se grade u kuhinji'' poznata je izreka svakog fitness-trenera koji će vam ukazati na nekoliko važnih namirnica koje biste, ako počinjete s vježbanjem, trebali uvrstiti u svoju prehranu. Imajte na umu da je, uz obvezan doručak i hranjive međuobroke koji će vas držati sitima tijekom dana, unos tekućine u cijelom procesu ključan. Pravilna i uravnotežena prehrana, zajedno sa svim potrebnim nutrijentima, vašem će tijelu biti gorivo koje će vas održavati snažnima tijekom napornog treninga.


Ugljikohidrati, proteini i zdrave masti
snažna su trojka uz koju ćete izgubiti neželjene kilograme i oblikovati tijelo. Koliko god zvučalo čudno, da bismo postigli željene rezultate, ne smijemo potpuno izbjegavati ugljikohidrate jer nam upravo oni pomažu pri regeneraciji mišićne mase. Dok proteini pomaži mišićima da se izgrade, zdrave masti tijelu daju potrebne minerale i vitamine, zbog čega pospješujemo funkcije cijelog organizma.


Iako za vrijeme treninga gubimo neželjene kalorije, velikim naporima i znojenjem gubimo i važne vitamine i minerale iz organizma koje je potrebno nadoknaditi. Ako vam ponestaje ideja za ukusne i hranjive obroke nakon treninga, predlažemo vam tri brzinska recepta bogata potrebnim nutrijentima koja će vas itekako zasititi i vratiti vam energiju.

Sve ukusne namirnice za ove recepte pronašli smo u obližnjem Lidlu, u kojem se nalazi sve što vam je potrebno da napravite brzinske obroke koje ćete jedva čekati pojesti nakon treninga.

Zdravi i proteinski obroci nakon treninga - 8 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

RECEPT – JEDNOSTAVNA SALATA OD PILETINE

SASTOJCI:

• šaka svježe rikole i matovilca
• ½ limuna
• avokado
• 50 g Freshona slanutka
• 170 g pilećih prsa
• ½ ljubičastog luka
• 6-7 mini rajčica
• prstohvat soli
• prstohvat papra

PRIPREMA:

1. Posolite i popaprite piletinu pa je ispecite na tavi. Dok se piletina peče, u tanjur stavite rikolu i matovilac, dodajte nasjeckanu polovicu luka, slanutak i mini rajčice.
2. Kad je piletina gotova, izrežite je na trakice, dodajte u tanjur, posolite po želji i dodajte nekoliko kapljica limuna. Dobar tek!

Zdravi i proteinski obroci nakon treninga - 1 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio


RECEPT – BRZINSKI SENDVIČ OD JAJA I INTEGRALNOG KRUHA

SASTOJCI:

• Okusi zavičaja 1 jaje
• kriška Rye Bread kruha od cjelovitog zrna
• avokado
• 5 mini rajčica
• 125 g Lovilio mozzarelle
• ½ limuna
• prstohvat soli
• prstohvat papra

PRIPREMA:

1. Na zagrijanoj tavi ispecite jaje na oko. Očišćeni avokado stavite u dublju posudu pa ga vilicom usitnite. Dodajte sol, papar i nekoliko kapljica limuna i još jednom zajedno promiješajte.
2. Pastu od avokada namažite na integralni kruh, stavite na njega prethodno ispečeno jaje. Narežite mozzarellu i mini rajčice i uživajte u brzinskom obroku koji će vam nakon treninga vratiti izgubljenu energiju i nadoknaditi potrebne vitamine.

Zdravi i proteinski obroci nakon treninga - 11 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio


RECEPT – KAŠA OD ZOBENIH PAHULJICA S VOĆEM I ORAŠASTIM PLODOVIMA

SASTOJCI:

• 6 žlica zobenih pahuljica
• 200 ml Pilos mlijeka
• 2 žlice Belbake kakaa
• 1 žlica meda
• banana
• 20 g Alesto indijskih oraščića
• šaka borovnica

PRIPREMA:

1. U dublju posudu u kojoj ćete kuhati kašu, stavite zobene pahuljice, mlijeko i kakao prah. Sve dobro sjedinite i kuhajte dok se ne zgusne.
2. Skuhanu kašu stavite u tanjur, dodajte narezanu bananu, borovnice i indijske oraščiće. Sve zajedno prelijte medom i uživajte u ukusnoj i zdravoj poslastici. Dobar tek!

Umjesto piletine u salatu možete dodati i dimljeni losos, koji će biti odlična zamjena i za jaje u sendviču na integralnom kruhu kad poželite promjenu. Sve što vam je potrebno za ukusne obroke nakon treninga pronaći možete u obližnjem Lidlu.

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.