Poznato je da su okusni pupoljci žena tijekom trudnoće znatno osjetljiviji, pa tako neku hranu odbacuju, a neke se ne mogu zasititi. Među potonjom se nalaze i kiseli krastavci
Stara priča o ljubavi trudnica prema kiselim krastavcima nije mit nego stvarnost, a znate li odakle zapravo izvire potreba za njihovom konzumacijom?
Sve je "zakuhala" majka priroda. Naime, trudnice prirodno počinju osjećati potrebu za hranom koja će ih stimulirati.
Njemački stručnjaci kažu kako je zbog toga sasvim logično da posežu za kiselim krastavcima, ali i drugim ukiseljenim namirnicama jer one zbog velike količine vitamina C koju sadrže u sebi pružaju stimulaciju umornom organizmu. Zahvaljujući istom vitaminu također pomažu u apsorpciji željeza ili pak kalcija koji stimulira rast kostiju i zato je itekako važan tijekom trudnoće.Trudnice prirodno počinju osjećati potrebu za hranom koja će ih stimulirati.
Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina, prirodnog "podizača" raspoloženja.
Stručnjaci također vjeruju kako je žudnja za nekom namirnicom vjerojatno način na koji tijelo poručuje da je određena hrana zapravo dobra za tu osobu.