U protekla tri desetljeća broj žena koje žive same povećao se za dva puta. Mnoge od njih odabrale su nezavisan život u kojem se ravnaju prema pravilima koje su same stvorile radije nego brak i djecu

Ipak, postoji opravdana sumnja prema kojoj će se u srednjim godinama susresti s usamljenošću.

Trećina neudanih žena živi s partnerima, no samo četvrtina parova koji ne stupe u brak uspiju ostati u vezi više od pet godina.

Veliki broj žena okrenuo je leđa načinu života koji podrazumijeva brak i djecu prije navršene tridesete godine. Čak 51% žena ispod pedesete se nikada nije udavalo što je dupla brojka od one koja je vrijedila prije trideset godina.

Trećina neudanih žena živi s partnerima, no samo četvrtina parova koji ne stupe u brak uspiju ostati u vezi više od pet godina. Polovica takvih veza završi nakon treće godine.

Žene same odlučuju žele li ostati same i je li brak prava stvar za njih, no postoji i određeni broj onih kojima se to jednostavno dogodi. U posljednja dva desetljeća povećao se i broj žena koje su rodile u 40-oj.

I dok je broj neudanih žena prije navršene pedesete godine 1979. iznosio 18%, do 1990. porastao je na 33%.

Broj neudanih žena prije navršene pedesete godine 1979. iznosio 18%, do 1990. porastao je na 33%. Istraživanje koje je provedeno 2008. pokazalo je kako 39% žena prije navršene pedesete godine nikada nije bilo u braku, 8% ih je razvedeno, 3% ih živi odvojeno od partnera, dok su 1% udovice.

Izgleda kako su žena odlučile preuzeti stvar u svoje ruke, zbog razočarenja, slomljenog srca ili nepronalaska partnera koji bi ih zadovoljio radije biraju samački život. Želja za karijerom i dokazivanjem često je razlog zbog kojeg brak i djeca odlaze u drugi plan, a ponekad žene jednostavno odluče pričekati svog Facu. Naravno, garancija kako će se on zaista pojaviti ne postoji.