Vjerovali ili ne, muškarci su plitki i padaju na izgled, a žene su sponzoruše i na to ne možemo utjecati. Barem tako kažu istraživanja koja ukazuju kako su to nagonske reakcije ugrađene duboko u našu psihu

Muškarce koji već na prvi pogled 'padaju' na izgled smatraju površnima i 'plitkima'.

No znanstvenici ističu kako to nije fer jer takva reakcija se može nazvati nagonom koji je duboko ugrađen u mušku psihu i tjera ga da već u milisekundi odluči o potencijalnoj partnerici.

Muškarci padaju na izgled jer je to prvi znak zdravlja i plodnosti, a njihov nagon za preživljavanjem privlači ga ženi odnosno budućoj majci njegove djece koja će nastaviti njegovu lozu.

'Muškarci imaju izraženu moć zapažanja suprotnog spola, a to je zato što su evoluirali kako bi primjećivali znakove plodnosti ali i ljepotu žena, što ne znači kako su 'plitki'', izjavio je profesor Van Vugt čija su istraživanja objavljena u najprestižnijim znanstvenim časopisima.

Isto tako profesor ističe kako osim što muškarac odmah primijeti lijepu ženu, još brže osjeti hoće li ona biti idealna partnerica.

S druge strane, žene ne biraju partnera po vanjštini jer njihov ih nagon tjera da istražuju malo dublje.

One ne donose odluke u sekundi već postepeno otkrivaju hoće li baš taj 'mužjak' biti odan, imati dobar karakter i što je najvažnije biti dobar skrbnik za buduću obitelj.

>> Tko su najseksepilniji muškarci na svijetu

>> Žene od kojih muškarci bježe

I zato ako ste slučajno uhvatili svog 'mužjaka ' kako šara pogledom dok se šećete gradom, nemojte mu zamjeriti jer to je jače od njega, a sudeći po istraživanjima i onako je ženama u krvi da budu 'sponzoruše'.