Za pripremanje sladoleda ne trebate biti majstor slastičarstva, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno imati samo malo mašte, volje i dobar recept.

SASTOJCI ZA SLADOLED OD ČOKOLADE:

- 200 g tamne čokolade
- 5 žumanjaka
- ½ šalice šećera
- 500 ml mlijeka

PRIPREMA:

1. Tamnu čokoladu otopite na pari.

2. U drugoj posudi dobro izmiješajte žumanjke i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro istukli žumanjke lagano dodavajte mlijeko i miješajte.

3. Smjesu prebacite u maleni lonac te dodajte otopljenu čokoladu. Miješajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, te skinite s vatre prije vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

4. Sve dobro promiješajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smjesu koja se već lagano stisnula i brzo je promiješajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.

5. Ponovno je izvadite i ponovite postupak te vratite u zamrzivač i pustite još sat i pol dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbjeći ćete stvaranje kristalića leda i dobit ćete ukusan kremasti sladoled.