Na Zadovoljna.hr Beautyfestu, koji se održao u hotelu Esplanade Zagreb, na make-up radionici koju je vodila senior make-up artistica iz studija Bipa Backstage Lana Krstanović posjetiteljice su naučile trikove uz koje same mogu postići brzinski, svjež izgled.

Galerija


U današnjoj ubrzanoj svakodnevici često nam nedostaje vremena za duge beauty rutine, ali to ne znači da moramo odustati od svježeg i njegovanog izgleda. Bipa to uvijek ima na umu i zato je na Zadovoljna.hr Beautyfestu pripremila make-up radionicu na kojoj su posjetiteljice imale priliku naučiti kako uz minimalan trud i nekoliko ključnih proizvoda postići besprijekoran izgled u svega nekoliko minuta.


Radionica je bila usmjerena na jednostavnost, s naglaskom na prirodne tonove i brze tehnike, koje štede vrijeme, a rezultat je svjež, odmoran i mladenački izgled. Ta radionica odgovorila je na izazov modernog života – kako izgledati svježe i dotjerano čak i kad smo u žurbi.

Ključni proizvodi za svjež izgled

Bipinu make-up radionicu na Beautyfestu vodila je Lana Krstanović, senior make-up artistica iz studija Bipa Backstage. Lana se dotaknula osnovnih koraka i proizvoda pomoću kojih možemo brzo osvježiti svoj izgled. ''Od svih proizvoda izdvojila bih četiri koje smatram najbitnijima. To je definitivno korektor, koji će sakriti podočnjake i napraviti najveću razliku. Zatim, tu je ispravno izabran puder, odabran ovisno o tipu kože, te rumenilo i maskara'', istaknula je Lana.

Lana Krstanović, senior make-up artistica iz studija Bipa Backstage Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Često nam najviše muke zadaje upravo traženje odgovarajuće nijanse pudera. Lana je otkrila trik kako tome doskočiti. ''Za početak treba znati gdje isprobavati puder. Znači, puder se ne isprobava na ruci, nego na predjelu lica i vrata. A ako niste sigurni koju nijansu uzeti, izaberete tri nijanse koje smatrate najbliže svom tonu i isprobate jednu pored druge. Onaj koji je najsličniji vašem tonu – to je taj'', objašnjava Lana. Također, važno je odabrati i prikladnu teksturu tekućeg pudera ovisno o tipu kože. ''Najbolje je odabrati dvije različite teksture i kapnuti ih na ruku pa vidjeti kako se koja ponaša'', opisuje Lana. Imate li masnu kožu, birajte puder s mat završetkom, a ako je vaša koža suha – treba vam puder koji će licu dati sjaj.

Paula Bračko, specijalistica za digitalni marketing i PR u Bipi, u ulozi modela Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

''Što se tiče rumenila, tu ovisi kakav efekt želimo postići. Ja savjetujem polaznicama da ako žele nekakvu svježu, dnevnu varijantu, biraju roze i breskvaste tonove, sa shimmerom i sjajem u sebi. S tim ne mogu pogriješiti'', opisuje Lana.

Lana je otkrila najvažnije trikove

Kad je u pitanju redoslijed nanošenja proizvoda, Lana je istaknula da je najbolje prvo staviti korektor i zatim nastaviti s nanošenjem podloge. Želite li da vam puder traje cijeli dan, fiksirajte ga puderom u prahu. ''Ne možete li odrediti svoju nijansu pudera u prahu, najbolje je da idete na sigurno s onim transparentnim'', savjetuje Lana.

BIPA radionica na kojoj se učilo kako do svježeg looka u svega nekoliko minuta Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Kremasti bronzer možete koristiti i kao podlogu za sjenilo. Ono će tako trajati duže na kapcima. Umjesto sjenila iskoristite rumenilo i stavite ga na kapke. Tako ćete postići ujednačen izgled i lijep, svjež efekt. Kad su konture u pitanju, potrebno je napipati jagodičnu kost i ondje gdje upada prst – ondje ide bronzer. ''Ako niste sigurni – uvijek radije idite više nego niže jer ako odete prenisko s konturiranjem, dobit ćete lice koje pada'', opisuje Lana.

Puderom u prahu fiksirajte podlogu Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Maskara zaključava cijeli izgled, a biramo je prema efektu koji želimo postići. Tražimo li volumen – najbolji izbor je maskara sa sintetičkom, dlakavom četkicom. Želimo li izvući trepavice i dobiti na dužini, potrebna nam je silikonska četkica. ''Maskaru nanosite što više uz korijen cik-cak pokretima'', priča Lana i opisuje kako ona sama to radi. ''Uvijek stavim dva nanosa, zatim pričekam desetak sekundi i kažiprstom lagano zadržim trepavice. Tako dobijem mali efekt liftinga'', odala nam je Lana. Ako vam se maskara razmaže prilikom nanošenja, nemojte je odmah brisati s kapka jer ćete je tako samo još više umrljati. Radije pričekajte da se posuši, a zatim je samo lagano ostružite malenim kistićem.

Set Noelle kistova potreban svakoj kozmetičkoj torbici Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Sve polaznice Bipine radionice dobile su na poklon set kistova Noelle, koji su vrijedni suputnici za nanošenje podloge, rumenila, bronzera, sjenila te za uređivanje obrva. Lana savjetuje da se kistovi obavezno peru jednom tjedno te da se suše položeni na čistom ručniku kako ne bi izgubili oblik.

Lana je sve trikove demonstrirala s Rimmel tekućim puderom, Pupa korektorom, Milani bronzerom, Bourjois rumenilom i Max Factor maskarom na Pauli Bračko, specijalistici za digitalni marketing i PR u Bipi, koja je na radionici imala ulogu modela. Paula je pojasnila da je ta radionica u duhu trenutačne Bipine kamapanje #nepobjedive, koja osnažuje žene da žive autentično i hrabro probijaju vlastite granice. ''Na ovoj radionici htjeli smo pokazati ženama da stvarno ne treba puno da bi se osjećale ugodno u svojoj koži. Želimo dati do znanja da nije stvar u tome da svaka od nas zna deset koraka beauty rutine. Ne trebamo se skrivati iza puno proizvoda, nego se voditi time da istaknemo ono što prirodno imamo i da se dobro osjećamo u svojoj koži'', zaključila je Paula. S tim ciljem Bipa ulaže velik trud u pronalazak novih brendova, ostvarivanje ekskluzivnih suradnji, zbog čega s ponosom ističe kako njihov asortiman dekorativne kozmetike pokriva gotovo sve potrebe za make-upom.

Na radionici su se otkrili trikovi pomoću kojih sređene jurimo kroz užurbanu svakodnevicu Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Osim kistova Noelle, koji su potrebni svakoj kozmetičkoj torbici, u Bipinu asortimanu možete pronaći i druge brendove koji će vam olakšati svakodnevicu. Recimo, uz lakove i pribor za nokte Juliana Nails sami napravite gel-lak kod kuće. Uz proizvode Kallos same možete srediti i obrve te jednostavno kod kuće napraviti popularni brow lift. Želite li da obrve stoje na svom mjestu cijeli dan – tu je gel za obrve Claresa. Za njegu lica i tijela, kao i make-up, ističu se prirodni, organski proizvodi La PIEL Iz prirode inspiraciju crpi i brend Paese, posvećen njezi lica i make-up proizvodima. U Bipi otkrijte i brendove kao što su Note Cosmetique, Kenzie te još mnoge druge.

BIPA Backstage kao pravi experience store

U zagrebačkoj Ilici 42 te u centru Mall of Split nalazi se BIPA Backstage, jedinstveni make-up studio koji pruža potpuno novo iskustvo ljepote. Svrha je pojednostaviti svakodnevicu ženama i učiniti vrhunsku uslugu dostupnom svima. Taj experience store spaja ljubav prema make-upu i dobru zabavu te objedinjuje sve što treba suvremenoj ženi. Tako u BIPA Backstageu, osim raznih popularnih proizvoda i uzbudljivih noviteta iz svijeta ljepote, možete pronaći i usluge make-upa.

Bilo da trebate šminkanje prije konferencije, bitnog sastanka ili pak dnevni make-up look koji traje od jutra do mraka, tu je usluga dnevnog fresh-upa, koji je Lana predstavila i na Beautyfestu te polaznicama pojasnila kako da ga same kreiraju. Možete se naručiti i na svečani make-up, a za buduće mladenke tu je usluga svadbenog make-up looka, koja uključuje i probno šminkanje kako biste bili sigurni da ćete dobiti točno ono što želite.

U BIPA Backstageu nude i edukaciju uz stručne savjete make-up artista. Uz to, tu su i usluge trajnog laka, čupanja, bojenja i podizanja obrva (brow lift) te analiza kože i savjetovanje o njezi lica.

 Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom BIPA po najvišim profesionalnim standardima.