Mirisan domaći kruh je proizvod koji su kandidati četvrte sezone Startaj Hrvatska željeli učiniti dostupnim svima onima koji nemaju vremena mijesiti smjesu, a opet žele uživati u čarima domaće kuhinje.
Marija Kuća i Luka Međeral u projektu Startaj Hrvatska ove godine predstavljaju Barun bezglutenske mješavine za kruh koje su garancija za mirisan domaći kruh. Dok je ideja još bila u začecima, na ovaj ih je poduhvat potaknula i činjenica da je Marijin djed imao stari kameni mlin za proizvodnju brašna. Kvalitetnim namirnicama i tradicionalnim metodama uspjeli su stvoriti proizvod koji odgovara modernom potrošaču.
Barun bezglutenske mješavine za kruh sada su na policama trgovina SPAR i INTERSPAR i to u tri okusa - mješavine za heljdin, kukuruzni i rižin kruh s kimom.
Iako za potrebe proizvodnje stari kameni mlin sada radi na struju, tradicija u proizvodnji je zadržana jer mlin reproducira klasičan postupak ručnog mljevenja, a osigurava i nisku temperaturu mljevenja, čuvajući tako hranjive vrijednosti žitarica.
Svaka od triju smjesa za kruh je bez glutena i ima oznaku "vegan", temelji se na brašnu od cjelovita zrna te je bogat izvor vlakana. Receptura je pažljivo osmišljena kako ne bi sadržavala ulja i masti, a priprema je brza i jednostavna. Sve su smjese već obogaćene začinima pa je jedino što vam treba za izradu voda i pećnica.
Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Samo jedan proizvod postat će Hrvatski HIT-proizvod 2023. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i SPAR trgovina diljem Hrvatske.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR po najvišim profesionalnim standardima.