Prošla su dva tjedna od zatvaranja trgovina, kafića, restorana i ostalih mjesta za druženje.

Galerija

Živimo bez ispijanja kava na rivama i trgovima, bez naših frizerki, kozmetičarki, bez knjižnica, bazena, plesnih škola, teretana, grupnih treninga, klubova...

I sve to isplati se jer taj novi život i ostanak doma pomažu u sprječavanju širenja koronavirusa.

Međutim, trenutačna je situacija i takva da su, zahvaljujući karanteni, kod nekih ljudi na površinu isplivale neke nove osobine.

Horoskopski pozitivci: Pet znakova koji će vas nasmijati i u najtežim situacijama

Ilustratorica iz Crne Gore zbog čijih se crteža nesputano smijemo i u karanteni

Osobe za koje smo mislili da o njima znamo sve ili osobe koje smo zamišljali potpuno drugačijima, sada su postale nešto sasvim novo.

Oko nas su tako oni koji znaju sve, paničari, flegme, majstori kuhinje, oni koji ne prestaju čistiti, oni koji neumorno vježbaju, oni koji su vrijeme u karanteni iskoristili da otkriju neke sasvim nove talente...

Sve ove, a i neke druge tipove osoba u karanteni na urnebesan način nabrojila je, nacrtala, ali i opisala ekipa koja stoji iza beogradskog brenda "Ivica i Majica".

Tipove i opise donosimo u nastavku, ilustracije pogledajte u našoj galeriji, a na njihovim društvenim mrežama pronađite još, u ovim vremenima jako potrebnih, zabavnih sadržaja.

I da. Sigurni smo da ćete u nekom od tipova osoba u karanteni prepoznati barem jednu osobu iz svoje okoline, ali i samu sebe.

Tip 1: INFORMACIJA

Najčešće poznajete osobu čija kuma sestre od tetke ima prijateljicu čija je prijateljica na jako visokoj poziciji. Ona prva saznaje informacije. Sto posto provjereno. Dijeli ih samo s tobom jer ti želi dobro.

Tip 2: ŠIRI PANIKU

Sve je teorija zavjere. Uvijek je situacija gora nego što je, i ona je ta koja će vas osvijestiti. Što ako je sve ovo virtualna stvarnost i mi smo već zombiji, ali su nam izbrisali sjećanje.

Tip 3: ŠIRI LJUBAV

Šalje virtualne zagrljaje. Vibrira na frekvenciju sreće. Zagrlila bi i sam virus jer mu je sigurno potrebna ljubav i zato je loš. Ne zamjeraj joj se. Kada ne vibrira ljubav, bljuje vatru.

Tip 4: PARTI MANIJAK

Silovito zove prijatelje da piju sami kod kuće i super se provode. Ali na 'lajvu'. Urlanje preko muzike, nazdravljanje u kameru i vrhunski outfit su neizbježni.

Tip 5: ŠEF KUHINJE

Pravo je vrijeme da se fotografiraju svi dnevni obroci. Ako je baš dobra, dat će vam i recept gratis. Ovih dana majstori s nama dijele recept za kruh. Pomiješajte brašno, vodu i sol. Ispečete u pećnici. Fotografirate. Sredite u Lightroomu i eto najljepšeg kruha.

Tip 6: HEJTER

Koristi slobodno vrijeme kojeg i inače ima napretek za istraživanje što sve ne valja kod drugih. Najkvalitetniji primjeri mogu se naći na Twitteru.

Tip 7: LJENČUGA

Pokazali su se kao heroji. Dok se drugi bune što su zatvoreni, ljenčuga uživa. Moguće je da nije upućena u stanje koje se dešava jer ne voli gledati vijesti.

Tip 8: ČISTUNAC

Naravno da se kvake prskaju čim se pipnu, prozori oprani već pet puta, sve je dezinficirano. Problem joj je što se stvari ne prljaju i uskoro neće imati što čistiti!! Ali možda jedna kupka od asepsola ublaži stres. A vi se brinete za tamo neko brašno!

Tip 9: HOBIHOLIČAR

Njoj je sve ovo dobro došlo. Napokon ima vremena za sve svoje hobije. Ne razmišlja da ih pretvori u posao jer nije to to ako te netko plati za to što radiš.

Tip 10: VJEŽBAČ

Možete vi nju izbaciti iz teretane, ali ne i teretanu iz nje. Očekujte puno znoja, savjeta i proteinske ishrane.

Tip 11: HIPOHONDAR

Ima koronu tri puta dnevno. Druge bolesti strpljivo čekaju jer ovo je koroninih pet minuta.

Tipovi osoba u karanteni - 9 Foto: Ivica i Majica/Facebook