Smijeh je najbolji lijek za stres. Uvijek je bio i uvijek će ostati, tvrdi 28-godišnja ilustratorica Andrijana Vešović. Ne čudi stoga što je svoj talent za crtanje odlučila iskoristiti kako bi mnogim osobama u karanteni tijekom pandemije koronavirusa uveselila dane.

Pod umjetničkim imenom Zombijana Bones mlada Crnogorka na svojem Instagramu i Facebooku objavljuje duhovite ilustracije s kojima se mogu poistovjetiti mnogi u ovome trenutku.

Posebno je oduševila serijom crteža s temom: Kako se horoskopski znakovi ponašanju u izolaciji koje možete pogledati u našoj fotogaleriji, a koji su razveselili cijelu regiju.

Ovan se ne skida iz pidžame, vaga igra igrice po cijeli dan i pravi se da je sve OK, dok rak leži i kuka.

Ne razumijem se u horoskop uopće, samo mi je zabavan, tvrdi Zombijana te ističe kako je ideju za crteže dobila na društvenim mrežama.

Ona sama s izolacijom nema nikakvih problema.

Meni je u izolaciji super jer je moj život i inače ovakav - rad od kuće. Jedino mi nedostaje viđanje prijatelja. S ljudima dijelim svoj rad, pa ako netko nađe neku korist od toga ili se inspirira da napravi nešto slično – super.

Iako danas ne može zamisliti da se bavi nekim drugim poslom, crtanje nije bila njezina prva ljubav.

Željela sam se baviti svim i svačim, a crtala sam samo kao hobi dok u srednjoj školi nisam odlučila da bih voljela upisati umjetnički fakultet.

Više od deset godina crtala je isključivo na “staromodan” način na papiru, a u posljednje vrijeme počela je raditi i digitalne crteže. Osim britkog humora u njezinim se crtežima može naći i pokoja kritika društvenih prilika, ali i mnogo ljubavi, topline i empatije.

Ilustracijom na Instagramu pokazala je da je planer za 2020. bacila u koš za smeće, ali to ne znači da je odustala od planova za budućnost. Štoviše, vrlo su jednostavni

Želim biti sretna
, zaključuje Andrijana Vešović.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju