Akademska slikarica, ilustratorica i karikaturistica Tisja Kljaković Braić odavno nas je naviknula na svoju genijalnost. I kad mislimo da ne može bolje, ona ponovno izbaci neki svoj kreativni pothvat kojim u sekundi oduševi javnost.

Galerija

Dobro poznate karikature naziva Oni objedinjuju svakodnevne sitnice iz bračnog života jednog prosječnog hrvatskog para. Oni su zapravo Tisja i njezin suprug, ali  u njima se može pronaći svatko od nas jer su iskreni, jednostavni i duhoviti, a njihov humor je tako topao i urnebesan.

Zato nas je razveselila vijest da su se s korica Oni preselili i na tanjure.

Poji ovo da ne bacin, Sarma peti dan, Ne jiiii, prvo ćemo slikat i Nešto me nadulo, samo su neki iz nove kolekcije originalnih ilustracija koje je Tisja ovoga puta nalijepila na efektne tanjure koji će se tako dobro uklopiti u svaku kuhinju.

Tisjini Oni na tanjurima Foto: Tisja Kljaković Braić

Tisja kaže da duboki i plitki tanjuri mogu i na zid pa ako vam je žao jesti iz ovako genijalnih primjeraka – možete im pronaći drugu namjenu. Za sve one koji ih žele koristiti skupa s ostalim kuhinjskim asortimanom, koristan je podatak da se mogu oprati u perilici posuđa.

Tisjini Oni na tanjurima Foto: Tisja Kljaković Braić

Na društvenim mrežama možemo vidjeti da će Tisja imati pune ruke posla jer su oduševljeni pratitelji već naručili svoje primjerke. Za jedan tanjur, napominje Tisja, trebat će izdvojiti 40 eura.

Jednostavan dizajn, kvalitetni materijal i bliske situacije pretočene u sliku samo su neki od razloga zašto se ovi tanjuri ne prestaju prodavati, a ne sumnjamo da će Oni zaživjeti kao motiv i na brojnim drugim predmetima.

Tisjini Oni na tanjurima Foto: Tisja Kljaković Braić

MyLo pottery: U Samoboru nastaju zaista krasne šalice s pletenom ručkicom i žličice

U galeriji na početku teksta pogledajte cijelu kolekciju Tisjinih tanjura.