Iza hrvatskog brenda keramičkih šalica i žličica MyLo pottery krije se Lorena Radan iz Samobora. Njezine ljupke, prekrasne šalice prepoznatljive su po pletenim ručkicama i elegantnom minimalističkom dizajnom sa sitnim ukrasnim detaljima i porukama.

Galerija Hrvatski brend MyLo pottery ima prekrasne keramičke šalice i žličice koje izrađuje Lorena Radan iz Samobora - 14 Hrvatski brend MyLo pottery ima prekrasne keramičke šalice i žličice koje izrađuje Lorena Radan iz Samobora - 15 Hrvatski brend MyLo pottery ima prekrasne keramičke šalice i žličice koje izrađuje Lorena Radan iz Samobora - 9 +14 Šalice sa srčekima su najprodavanije, a uz njih odmah i šalice bez ručkice s natpisom ‘Amour’

Lorenin rad i ljubav prema glini krenuli su spontano prije dvije i pol godine kada je upisala tečaj keramike kako bi isprobala i naučila nešto novo za vrijeme porodiljnog, ne sluteći u kojem će je smjeru ta odluka odvesti.

Ljubav prema glini i izradi keramike dogodila se odmah, rekla bih. To je onaj moment kad shvatiš da će se puno toga promijeniti i da se samo treba prepustiti i uživati u procesu, kaže Lorena Radan, vlasnica brenda MyLo pottery. Po struci je mag. cin. i posljednjih sedam godina živi u Samoboru, supruga je i mama dvoje dječice, a treće je u dolasku. Iz novootkrivene ljubavi prema radu s glinom nastao je MyLo pottery, čije ime je složeno od imena Lorenine kćeri Mile i imena Lorena.

Hrvatski brend MyLo pottery ima prekrasne keramičke šalice i žličice koje izrađuje Lorena Radan iz Samobora - 7 Kupci mogu dobiti i lijepi kompletić od šalice i žličice, koje je Lorena nedavno ubacila u ponudu (Foto: MyLo pottery)

S obzirom da je u nastavku ‘pottery’, onda mi je zvučno bilo da brend jednog dana bude 'MyLo pottery' . I tako, od sanjarenja, vježbanja i učenja kod kuće, moj brend je prije nekoliko dana proslavio prvu godinu službenog rada i djelovanja na tržištu, otkriva. Proces izrade šalice je dug, ističe, ali nakon što vidiš rezultat, znaš da je vrijedilo.

Cijeli proces traje 10 do 12 dana i radi se po fazama. Prvi dio Lorena radi na kolu, gdje oblikuje glinu u šalice, odnosno cilindar. Dan iza stavlja ručkice i uređuje dno, odnosno nožicu šalice, zaglađuje ju i šalica poprima svoj finalni oblik. Nakon što su šalice oblikovane, modele ostavlja na sušenju pet do šest dana, nakon čega su spremne za crtanje, bojanje i dekoriranje prije samog pečenja.

Hrvatski brend MyLo pottery ima prekrasne keramičke šalice i žličice koje izrađuje Lorena Radan iz Samobora - 9 'Najviše me vesele slike kupaca dok uživaju u ispijanju kavice iz ‘najdraže šalice'' (Foto: MyLo pottery)

Šalice su nakon toga spremne za prvo biskvitno paljenje na 950 stupnjeva. Iza toga stavljam glazuru i slijedi drugo glazurno paljenje na 1040 stupnjeva. I tu napokon dolazimo do posljednjeg koraka, a to je nanošenje zlatnog listera, tekućeg 24-karatnog zlata i posljednje paljenje u peći na 750 stupnjeva, opisuje.

Brend MyLo pottery trenutno u ponudi ima nekoliko različitih motiva koji krase šalice, one mogu biti s ručkicom i bez nje, a u ponudi je i personalizacija, što je Loreni posebno drago raditi jer zna da će tu osobu personalizirana šalica posebno razveseliti.

Oduvijek sam voljela taj neki minimalni stil s porukom pa se time vodim i kad smišljam nove modele šalica. Mislim da je manje više i da se minimalnim jako lijepa i moćna poruka može prenijeti. Osim minimalnog, također se volim istaknuti s drugačijim pa su tako nastale i moje ‘pletenica’ ručkice. Drago mi je da su prepoznatljive i da ljudi već znaju koji se brend krije iza njih, govori Lorena. Šalice sa srčekima su najprodavanije, a uz njih odmah i šalice bez ručkice s natpisom ‘Amour’.

Hrvatski brend MyLo pottery ima prekrasne keramičke šalice i žličice koje izrađuje Lorena Radan iz Samobora - 8 Šalice sa srčekima su najprodavanije, a uz njih odmah i šalice bez ručkice s natpisom ‘Amour’ (Foto: MyLo pottery)

Obje su romantične i nježne pa mi je drago da ih kupci često biraju kao poklon za prijateljice, cure, dečke, žene, majke, dodaje. Kupci mogu dobiti i lijepi kompletić od šalice i žličice, koje je Lorena nedavno ubacila u ponudu.

Činilo mi se kako bi žličice baš lijepo pasale kao set uz šalicu i nisam pogriješila jer su isto postale jako popularne, kaže. Cijena keramičke šalice M veličine s ručkicom je 26,60 eura, a keramička žličica je devet eura. Za svoj rad jako često dobiva lijepe komentare, ali najviše je vesele slike kupaca dok uživaju u ispijanju kavice iz ‘najdraže šalice’, kako oni kažu.

Hrvatski brend MyLo pottery ima prekrasne keramičke šalice i žličice koje izrađuje Lorena Radan iz Samobora - 17 'Volim se istaknuti s drugačijim pa su tako nastale i moje ‘pletenica’ ručkice' (Foto: MyLo pottery)

To zaista puno znači i gura me naprijed. Znači da je sve ovo do sada vrijedilo i da su kupci prepoznali kvalitetu i ljubav prema onome što radim, ističe Lorena Radan čija će obitelj uskoro postati veća za još jednog člana. Do dolaska bebice ostala su još tri mjeseca tako da sada narudžbe privodi kraju i ubrzo stavlja sve na pauzu kako bi se posvetila sebi, bebi i obitelji.

Odmor svakome treba, tako će i meni dobro doći, a planovi koje imam pričekat će svoj red, a imam ih uvijek i stalno mi se vrte neki novi. Tako da će mi dobro doći malo razmisliti i posložiti stvari prije nego se vratim poslu i izradi. Veselim se svemu što dolazi, znam da će biti izazovno, ali spremna sam.

Nakon povratka s pauze već sada znam da možete očekivati nove projekte, a definitivno i neke nove kolekcije u ponudi, poručuje sa smiješkom vlasnica brenda MyLo pottery.

Hrvatski brend MyLo pottery ima prekrasne keramičke šalice i žličice koje izrađuje Lorena Radan iz Samobora - 16 Lorena Radan iz Samobora izrađuje prekrasne keramičke šalice i žličice MyLo pottery (Foto: MyLo pottery)

"Vrag odnija prišu": Splićanka Ivana pravi šalice iz kojih svi žele piti kavu La pjat šalice popravljaju raspoloženje Šalice su najpopularniji proizvod La pjat keramika +11 La pjat keramika - 2

Iva u zemlji čudesa: Baš posebne porculanske šalice koje su nastale za princeze Porculan Ive Brkić - 12 Porculan Ive Brkić - 2 Porculan Ive Brkić - 3 +9 Porculan Ive Brkić - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju