Fizička privlačnost koju osjećaju prema muškarcu kod žena često uopće nije rezultat fizičkih osobina koje pripisujemo „klasično“ lijepim muškarcima.

Međutim, ponekad je baš i neka fizička karakteristika ono što ih čini zanimljivijima od drugih. Tako postoji mnogo žena koje jednostavno obožavaju - "gingere".

To je popularan naziv za riđokose muškarce koji se zbog svoje boje kose odmah izdvajaju iz mase. Prema istraživanja, samo dva posto svjetske populacije ima riđu kosu koja je rezultat mutacije gena.

I dok su riđokose žene oduvijek bile na glasu kao posebne i privlačne, riđokose muškarce nije uvijek pratila takva reputacije.

Sada se to promijenilo, a prema rezultatima nekoliko anketa, glavni krivac za to je pjevač Ed Sheeran. Naime, otkako je on osvojio svjetsku glazbenu scenu, popularnost riđokosih muškaraca naglo je narasla i žene ih sada percipiraju pozitivnije. Dame koje oduvijek vole ove posebne muškarce u njihovu privlačnost nije trebalo uvjeravati.

U našoj galeriji pogledajte neke od najpoznatijih prirodnih "gingera". Za pravu boju kose nekih od njih možda niste ni znali jer zbog prirode svoje profesije često mijenjaju izgled.