Jesen je već dobrano ugazila u naše živote, pa tako i na naše balkone. Čak i oni najmanji mogu izgledati prekrasno kada im se doda nekoliko komada jesenskih biljaka, pokoja žaruljica i topla dekica.

Upravo je takav balkon i poljske influencerice koju na društvenim mrežama prati više od 100 tisuća ljudi. Iako je prvenstveno okrenuta kuhanju te ima i svoje objavljene kuharice, jednaku pozornost privlače i fotografije njezina doma.

U jednom njegovom kutku tako je stvorila savršenu podlogu za uživanje u jesenskim danima obasjanima suncem. Dakako, riječ je o balkonu.

Način na koji je uredila svoj balkon pokazuje da nas ni najmanja kvadratura ne mora obeshrabriti kada je u pitanju njegovo uređenje. Iako je na fotografijama vidljivo da je balkon širok jedva jedan metar, svejedno odiše toplinom i smislom za dekoraciju.

Uz žaruljice i jastučiće zvijezda balkona je vrijesak, jesensko-zimska biljka koju upravo ovih dana mnogi od nas kupuju i nose svojim domovima.

Njihova velika prednost je ta što zaista zahtijevaju minimalno pažnje, a daju mnogo. Naime, jednom kada posadite vrijesak u tegle, koje obvezno moraju imati rupice na dnu za što bolju drenažu koja je presudna za uspjeh te biljke, trebat ćete joj se vraćati samo jednom do dvaput tjedno. Kada se pak nakon nekoliko tjedana priviknu na svoje novo okruženje, dovoljno je čak i samo jedno zalijevanje svakih sedam dana.

I najmanji balkon može biti čaroban ujesen.

Nakon zimskih mjeseci potrebno je samo otrgnuti eventualne osušene cvjetove i grančice kako bi se omogućio rast novih proljetnih cvjetova i to je to. Čitave jeseni i zime na svome balkonu možete imati dašak prirode.

Cvijeće uz koje će balkon i tijekom jeseni biti omiljen kutak

A koliko je cvijeće na našim balkonima važno, svjesna je i sama Karola. Uz post fotografije svojeg balkona svojim je pratiteljima poslala i važnu poruku u sklopu poljske akcije Pomagamy pszczołom (Pomozimo pčelama), upozoravajući na ulogu koju pčele imaju u našim životima.

Pčele ne vežemo samo uz med; one i oprašuju cvjetove, skupljaju nektar i pelud. Zahvaljujući njima možemo jesti dobro voće: voljene jagode, maline, kupine, jabuke, kao i povrće kao što su bundeve ili rajčice. Kako pomoći tim insektima? Sadite cvijeće na svoj balkon, terasu ili vrt i brinite o njemu. Tako jednostavno! Sada će to, na primjer, biti lijepi vrijesak koji će pčelama dati hranu. Prve sadnice već su se pojavile na mojem balkonu, ali sigurno ne i posljednje, napisala je.

Inspirirajte se njezinim kutkom i iskoristite vikend za uređenje svog balkona.

tagram.com/embed.js">