Iako je ljepote hrvatske obale teško zabilježiti fotoaparatom, na društvenim mrežama tražimo ideje, preporuke i savjete gdje provesti godišnji odmor.

Galerija

Na fotografijama na društvenim mrežama možemo vidjeti tirkizno more u zagrljaju stijena, a mnogi će se složiti da naša obala pruža još i ljepši doživljaj od nekih poznatih svjetskih destinacija.

Jedna od lokacija koju često gledamo na društvenim mrežama jest uvala Mali bok na otoku Cresu, točnije u malenom mjestu Orlec. Otok Cres poznat je po skrivenim plažama i uvalama koje doista oduzimaju dah, a njegovi su najčešći posjetitelji ljudi koji žele pobjeći od prevelikih gužvi. Oni kažu da plaže Cresa izgledaju još i ljepše nego na fotografijama. 

Do uvale Mali bok nije lako doći, stoga slovi kao jedna od skrivenih i nenapučenih plaža. Ondje se može doći automobilom ili šetnjom strmim putem koja traje dvadesetak minuta, ali mnogi će se složiti da vrijedi protegnuti noge zbog prizora koji će vas ondje dočekati.

Na službenim stranicama otoka Cresa stoji kako ondje more mijenja razne nijanse tirkizne te da plažu okružuju visoke stijene. Ako ne volite plaže pretrpane ležaljkama i suncobranima na kojima ne možete pronaći mjesto za ručnik, ova je plaža idealno mjesto za vas.

Radi se o šljunčanoj plaži s odličnim prilazom u more, a za sve one koji žele odmoriti dušu preporuka je na plažu doći rano ujutro. Budući da ondje nema sadržaja za turiste, na plažu treba ponijeti odgovarajuću zaštitu od sunca i puno vode, a ako se zaputite u šetnju, osigurajte i kvalitetnu obuću.

Uvala Mali bok na Cresu Foto: Shutterstock

Kako bismo sačuvali ljepotu i čistoću našeg mora i naših plaža, podsjećamo koliko je važno da svatko od nas svojim malim doprinosom njihova nezagađivanja napravi veliku razliku.

15 hrvatskih plaža s najljepšim tirkiznim morem

Kristalno čisto more i neopisivi mir: Skrivena plaža na Krku do koje vrijedi prošetati