Dječaci Osnovne škole Lotrščak ovih su dana pokazali što znači biti pravi prijatelj. Naime, čak 60 dječaka odlučilo je obrijati glave u znak podrške svom malenom kolegi koji boluje od zloćudnog tumora.

Dječaci nisu dvojili ni trena kako bi prijatelju pokazali da su uz njega, a tu plemenitu ideju pretočiti u djelo uspjeli su uz pomoć šest frizera.

Cijeli ovaj nesebični događaj, škola je popratila objavama brojnih fotografijama dječaka kako se šišaju i popratnim tekstom na Facebook stranici škole.

“Za našeg dragog prijatelja, uz tebe smo, mislimo na tebe i molimo za tebe.
Veliki tjedan je pred nama i svako trpljenje uskoro će dobiti smisao. Ljubav je kreativna i ovo je samo jedan od načina kako je možemo iskazati.

Hvala našem dragom frizeru Josipu, frizerki Maji i ostalim frizerima kojih je danas u školi bilo šest - jer trebalo je 60 malenih glavica ošišati”, stajalo je u objavi na Facebooku.

Svaki na “nulu” ošišan dječak kasnije je nagrađen diplomom za hrabrost, a ponosni dječaci ovaj su trenutak ovjekovječili zajedničkom fotografijom za pamćenje.

Fotografije hrabrih dječaka na Facebooku su dosegle već tisuću lajkova, a komentari poput “Tako se postaje čovjek”, “Bravo klinci i roditelji” ili “U ovoj školi rastu mali divovi velikog srca” samo su neki u nizu, dok prije svega ne izostaju poruke podrške za bolesnog dječaka.

Naravno, nikako ne smijemo zaboraviti povod ove velike geste pa se nadamo brzom oporavku malenog borca.