Dječaci Osnovne škole Lotrščak ovih su dana pokazali što znači biti pravi prijatelj. Naime, čak 60 dječaka odlučilo je obrijati glave u znak podrške svom malenom kolegi koji boluje od zloćudnog tumora.

Dječaci nisu dvojili ni trena kako bi prijatelju pokazali da su uz njega, a tu plemenitu ideju pretočiti u djelo uspjeli su uz pomoć šest frizera.

Cijeli ovaj nesebični događaj, škola je popratila objavama brojnih fotografijama dječaka kako se šišaju i popratnim tekstom na Facebook stranici škole.

“Za našeg dragog prijatelja, uz tebe smo, mislimo na tebe i molimo za tebe.
Veliki tjedan je pred nama i svako trpljenje uskoro će dobiti smisao. Ljubav je kreativna i ovo je samo jedan od načina kako je možemo iskazati.

Hvala našem dragom frizeru Josipu, frizerki Maji i ostalim frizerima kojih je danas u školi bilo šest - jer trebalo je 60 malenih glavica ošišati”, stajalo je u objavi na Facebooku.

Svaki na “nulu” ošišan dječak kasnije je nagrađen diplomom za hrabrost, a ponosni dječaci ovaj su trenutak ovjekovječili zajedničkom fotografijom za pamćenje.

Fotografije hrabrih dječaka na Facebooku su dosegle već tisuću lajkova, a komentari poput “Tako se postaje čovjek”, “Bravo klinci i roditelji” ili “U ovoj školi rastu mali divovi velikog srca” samo su neki u nizu, dok prije svega ne izostaju poruke podrške za bolesnog dječaka.

Naravno, nikako ne smijemo zaboraviti povod ove velike geste pa se nadamo brzom oporavku malenog borca.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju