Čim je došla na naše tržište linija za njegu tijela Garnier Body Superfood izazvala je zanimanje jer je prilagođena različitim tipovima kože, formule su obogaćene hranjivim sastojcima, a tu su i neodoljivi mirisi koji krase svaku od krema. Linija je namijenjena za njegu kože tijekom cijele godine, ali bi zbog svoje lagane i brzo upijajuće formule mogla postati sveti gral za njegu kože ljeti.

Galerija

Koža je ljeti izložena suncu i visokim temperaturama koje je mogu oštetiti te uzrokovati dehidraciju i isušivanje. Tu su i omiljene ljetne aktivnosti, kupanje u moru ili bazenu, koje također doprinose isušivanju kože. Iako često toga nismo svjesni, sve to utječe na zdravlje i izgled naše kože ljeti, stoga ju je važno njegovati i održavati hidratiziranom i zdravog izgleda.

Linija za njegu tijela Garnier Body Superfood Foto: Tibor Marochini/Nova studio


Osim što hidratizirana koža izgleda sjajno i njegovano, manje je sklona iritacijama i isušivanju. Ljeti se zato savjetuje pojačan unos tekućine, ali i korištenje hidratantnih krema kako bi se održala optimalna hidratacija kože. Ukratko, kad temperature na termometru porastu, vrijeme je za hidratantne kreme laganih tekstura koje će duboko hidrirati i njegovati, a upravo se zbog svog sastava i četiri različite mazalice Body Superfood ističu.

Naziv linije sjajno opisuje ono što ćete dobiti u svakoj kutijici, a to je „superhrana“ koju će koža s užitkom upiti. Zajedničko je svim kremama da hidratiziraju, čine kožu mekom, glatkom i mirišljavom. Hidratacija će trajati do 48 sati* i prodrijeti duboko u kožu pa uz ove super kreme možete očekivati trenutačno vidljive rezultate. No posebno su pogodne za ljeto zbog lagane teksture koja se brzo upija u kožu, bez ostavljanja masnih ili ljepljivih tragova. Ostat će vam jedino ugodan osjećaj nahranjene i na dodir glatke kože koja miriše poput ljeta. Dodatna je ljepota ove linije da su sve formule veganske** i sadrže do 97 posto sastojaka prirodnog podrijetla***.

Body Superfood brzoupijajuća hidrantna gel-krema za tijelo s ekstraktom lubenice i hijaluronskom kiselinom Foto: Tibor Marochini/Nova studio


Mazalica koja ima najlaganiju teksturu je Body Superfood brzoupijajuća hidrantna gel-krema za tijelo s ekstraktom lubenice i hijaluronskom kiselinom. Sjajna je za dehidriranu kožu, odlikuje ju posebna gelasta tekstura, a pravim ljetnim saveznikom čini je ekstrakt lubenice. Lubenica je inače poznata po svojem osvježavajućem i hidratizirajućem učinku, a sadrži različite hranjive sastojke kao što su vitamini i minerali. Posebno je bogata vitaminom C i likopenom, sastojcima poznatima po svojem antioksidativnom učinku. Sadrži i vitamin A, koji je uz vitamin C važan u njezi kože. Drugi je istaknuti sastojak kreme hijaluronska kiselina, koja je poznata po sposobnosti zadržavanja tisuću puta više vode od vlastite mase.

Body Superfood brzoupijajuća umirujuća krema za tijelo s ekstraktom aloe uz dodatak magnezij-PCA Foto: Tibor Marochini/Nova studio


Za normalnu do suhu kožu namijenjena je Body Superfood brzoupijajuća umirujuća krema za tijelo s ekstraktom aloe uz dodatak magnezij-PCA. Aloe vera ili biljka besmrtnosti, kako su je zvali stari Egipćani, poznata je po svojim hidratantnim karakteristikama i čest je sastojak kozmetike nakon sunčanja jer osigurava intenzivnu hidrataciju i vraća koži ugodu. Uz dodatak magnezij-PCA, koji je također poznat po svojstvima umirivanja kože od svakodnevnih agresora i pomaže u hidrataciji, imate dnevnu dozu superhrane koja će kožu ostaviti nahranjenom i glatkom.

Body Superfood brzoupijajuću njegujuću kremu s uljem avokada i omega-6 masnim kiselinama Foto: Tibor Marochini/Nova studio


Imate li suhu do veoma suhu kožu i paše vam osjećaj bogatije teksture na koži, neka vaš odabir padne na Body Superfood brzoupijajuću njegujuću kremu s uljem avokada i omega-6 masnim kiselinama. Obogaćena uljem avokada, sastojkom s visokom koncentracijom hranjivih materija koji hrane kožu, kao što su masti, antioksidansi i vitamin E, uz dodatak omega-6 masnih kiselina, koje doprinose jačanju lipidne barijere kože, ova krema sjajno će njegovati vašu kožu ljeti.

Body Superfood maslac za tijelo s kakao-maslacem i ceramidima Foto: Tibor Marochini/Nova studio


Iako ima najgušću teksturu u liniji jer je namijenjena vrlo suhoj koži, uz Body Superfood maslac za tijelo s kakao-maslacem i ceramidima i dalje ćete dobiti taj željeni brzoupijajući efekt. Kakao-maslac ima čitav niz koristi za kožu, stoga ne čudi stoga što se upravo on našao u formuli za vrlo suhu kožu. Osim što hidratizira, umiruje i poboljšava elastičnost kože. U obnavljanju kože pomoći će vam i ceramidi, koji su drugi važan sastojak ove moćne mazalice.

Linija za njegu tijela Garnier Body Superfood Foto: Tibor Marochini/Nova studio


Ove mirišljave kreme koje će hidratizirati kožu i ostaviti je sjajnom i mekom bez masnog traga prava su ljetna poslastica koju će koža u trenu upiti. Čak i ako se ne volite mackati kremama, uz liniju Body Superfood to vam možda postane nešto draže, a koža će vam zasigurno na tome biti zahvalna.

*Instrumentalni test, 24 osobe
**Ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla
***Preostali postotak je potreban kako bi se osigurao ugodan osjećaj i dobro očuvanje formule. 96%-97% zavisi od proizvoda

 

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom L'Oréal po najvišim profesionalnim standardima.