Nakon šopinga najljepše je sjesti na kolač i kavu, a to je prepoznala Zara i otvorila svoju prvu slastičarnicu u Portugalu, u sklopu otvorenja druge najveće Zare na svijetu.

Prošlog studenog otvorio se prvi Zarin kafić na svijetu, onaj u Dubaiju, a nakon oduševljenja javnosti počeli su se nizati i drugi Zarini kafići u Europi.

Kafići se obično nalaze u prostoru trgovine, a zamišljeni su kao slatki odmor nakon (ili za vrijeme) šopinga.

Nova Zara do Rossio smjestila se u Lisabonu, u dijelu gradu poznatom kao Praça do Rossio.

Taj grandiozni projekt smješten je na tri kata, a posjetiteljima nudi kompletno iskustvo, odnosno puno više od šopinga, uz sasvim prihvatljive cijene, kakve smo naviknuli izdvajati za komade toga high street brenda.

Osim posebnih prostorija s donjim rubljem, kozmetikom, parfemima i odjećom, javnost je najviše oduševilo otvorenje prve Zarine slastičarnice na svijetu. Budući da je Lisabon poznat po najfinijim kremastim kolačima, u njihov je koncept stala ideja da otvore slatki Zarin kutak.

Slastičarnica je nastala u suradnji s lokalnom slastičarnicom Castro Atelier i nosi naziv Zara by Castro.

U fokusu je njihove slatke ponude tradicionalni portugalski slatkiš Pastel de nata, odnosno pecivo punjeno kremom od jaja i posuto cimetom, ali u ponudi su i drugi slatkiši, kao i topla pića koja super dođu u pauzi od šopinga.

Pogledajte kako izgleda prvi Zarin kafić otvoren u šoping centru u Dubaiju