Istraživanje je pokazalo kako žene uživaju u dužem seksu. Upravo taj podatak ide u korist muškarcima s trbuščićima jer su oni, po najnovijim podacima, bolji ljubavnici od onih s čvrstim, isklesanim 'radijatorima'

 Istraživanje koje su znanstvenici provodili tijekom proteklih nekolik godina došlo je do završnog zaključka. Naime, muškarci koji imaju naglašen trbuh navodno su bolji ljubavnici od onih s isklesanim trbušnjacima.

Prema statističkim podacima provedenim na uzorku od nekoliko stotina muškaraca, oni čiji je tjelesni indeks nešto viši od prosječnog u krevetu traju dulje od ostalih te time bolje zadovoljavaju svoje partnerice.

Posječno trajanje seksa s muškarcem s trbuščićem traje oko 7,3 minute, dok su se oni ravnog trbuha zadržali na jedva dvije minute.

Iako zvuči neobično, znanstvenici imaju čvrsti odgovor. Veličina muškog trbuha ukazuje na povećanu razinu estradola - ženskog seksualnog hormona koji pomaže kod ostvarivanja željenog orgazma.

Upravo ovaj hormon omogućuje im vrijeme koje im je potrebno da maksimalno seksualno zadovolje svoju partnericu. S druge strane, mršavi muškarci najčešće su žrtve sindroma preuranjene ejakulacije.