Često nam se događa da tek kupljenu ili pripremljenu zelenu salatu vrlo brzo nakon pohranjivanja bacamo jer ne znamo spriječiti njezino propadanje uzrokovano truljenjem. U spašavanju salate, a i kućnog budžeta pomaže najjeftiniji trik

Trik koji će spriječiti propadanje salate
Salatu i ostalo zeleno lisnato povrće najteže je očuvati od propadanja, jer čim osjetljivi listovi dođu u kontakt s vlagom dolazi do truljenja.

Kako bi sačuvali višak salate svježim i do tjedan dana potrebno ju je nakon čišćenja i pranja pohraniti u čistu posudu i na sam vrh salate staviti papirnati ubrus i tek onda prekriti plastičnom folijom. Ubrus će upiti višak vlage i listove očuvati hrskavima i svježima.
 
Savjet: Salatu je uvijek potrebno barem malo ostaviti vlažnom prije pohranjivanja u hladnjak, a trik s papirnatim ubrusom možete primjeniti i na ostalom lisnatom zelenom povrću.